Десислава Атанасова наруши т.нар. джентълменското споразумение между двете коалиции. Това

...
Десислава Атанасова наруши т.нар. джентълменското споразумение между двете коалиции. Това
Коментари Харесай

Денков обвини ГЕРБ-СДС в нарушаване на джентълменското споразумение, Атанасова отрече

Десислава Атанасова наруши така наречен " джентълменското съглашение " сред двете обединения. Това разгласи на брифинг депутатът от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

Това би трябвало да стане ясно на всички - това изяснява за какво би трябвало да сме деликатни с ГЕРБ-СДС, тъй като във всеки един миг може да се окаже, че за това, което сме се споразумявали, няма да бъде спазено, без спомагателни условия или с сложени други акценти, Аз се надявам, че ГЕРБ-СДС ще се върнат към позицията, която преди този момент сме прецизирали, съобщи още той.

По думите на ген. Атанас Атанасов от " Продължаваме промяната - Демократична България ", доверието е най-важното в политиката. Той попита по какъв начин ГЕРБ чакат поддръжка за първия мандат, откакто нарушават едно джентълменско съглашение.

Десислава Атанасова отхвърли обвиняванията. " Джентълменското съглашение сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и в този момент, то беше дружно с уговорката Народно събрание да работи повече от 3 месеца, с цел да има ротация на ръководителя и на Народното събрание, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на Народно събрание да бъде дълъг и да излъчи държавно управление ", уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Атанасова акцентира, че се надява, че ПП-ДБ ще обезпечат дългия живот на българския парламент като поддържат кабинета на Мария Габриел.

При така наречен " джентълменско съглашение ", ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи, че е вероятен ротационен принцип при избора на ръководител на Народно събрание и на ръководител на Комисията по правни въпроси, при изискване че Народното събрание работи повече от три месеца. Тогава тя изясни, че ротационното председателство няма по какъв начин да бъде скрепено с решение на Народно събрание, а е джентълменско съглашение сред двете най-големи политически сили в 49-ото Народно заседание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР