Десислава Атанасова беше освободена като депутат с гласовете на ГЕРБ-СДС,

...
Десислава Атанасова беше освободена като депутат с гласовете на ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова вече официално не е депутат ОБЗОР

Десислава Атанасова беше освободена като народен представител с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Против бяха от Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. От " Възраждане " не гласоподаваха. Голяма част от дебата не беше всъщност, съпроводен с обидни квалификации и санкции.

Тома Биков означи, че при чуването на Десислава Атанасова за парламентарен арбитър не е имало никакви забележки за представянето й.

" Единственото обвиняване е, че тя е била депутат от ГЕРБ. Ние няма да позволим да се лустрират хора от ГЕРБ, единствено за това, че са от ГЕРБ ", заявиТома Биков - ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Това е политически избор - да, тъй като Народно събрание е политическа институция, най-политическата институция, в нея вземат участие единствено партии ".

Според Костадин Костадинов с избора на Атанасова и Белазелков Конституционният съд към този момент е превзета институция. От " Възраждане " насочиха и апел към президента.

" От " Възраждане " призоваваме президента да заеме позиция в името на справедливостта и на личната си съвест, като не взе участие в параванния протокол и не участва на клетвата на новоизбраните конституционни съдии ", подчертава Искра Михайлова - ПГ на " Възраждане ".

Българска социалистическа партия припомниха, че още при стартирането на процедурата са били срещу избора на Десислава Атанасова.

" Ще гласуваме срещу освобождението на госпожа Атанасова, тъй като считаме, че тя е ярка политическа кандидатура, пратена в Конституционен съд. И това ни дава съображение ние да гласуваме срещу освобождението й като депутат и да продължи да извършва отговорностите си като подобен ", съобщи Георги Свиленски от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Румен Радев нападна в Конституционен съд избора на Атанасова и Белазелков (ОБЗОР)
Станислав Балабанов стимулира гласуването на Има Такъв Народ против освобождението на Атанасова с това, че тя е взела участие в приемането на закони, които са били отхвърляни като противоконституционни

" Как аз да се убедя откакто редица решения, в които е взела участие Атанасова, са били свалени от Конституционен съд и оповестени за противоконституционни, че тя е съвършеният претендент сега, който да съставлява Народно събрание в Конституционен съд? ", пита Станислав Балабанов - ПГ на Има Такъв Народ.

От Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ оповестиха, че са внесли тъжба в Конституционен съд против избора на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии от квотата на Народното събрание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР