Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes са новите лидери

...
Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes са новите лидери
Коментари Харесай

Нов лидер, но отново българин, на Balkan Offroad 2019

Десислав Славчев и Маргарита Стайнова с Mercedes са новите водачи в генералното класиране след четвъртия спортен ден на интернационалното рали Balkan Offroad 2019. Победителите от конкуренцията през 2012 година дадоха второ време за вчерашния ден, като бяха изпреварени само от холандския екипаж Риентс Хофстра – Еверт Бьорзма (Toyota).

Доскорошният доминатор в класа Константин Чолаков теоретично загуби всевъзможни шансове за прикани позиция, откакто щета в турбината на неговия болид Toyota Hilux не му разреши да приключи правата към Копривщица и Клисура. Така, миналогодишният първенец се срина в класирането и разчитаме на сътрудника му Славчев.

В класа на SSV-бъгитата Цанко Цанков и Зорница Тодорова още веднъж бяха най-бързи и усилиха задатъка си пред няколкото френски екипажа зад тях. Победителите от Balkan Offroad 2015 имат солидна преднина, само че споделиха че стадият в планината е бил много тежък и са карали много под опциите си, в опит да пазят машината.

Не по този начин добре се развиха нещата за втория български екипаж в класа на бъгитата. Цветан Цветанов и Десислав Цветанов стартираха деня стремително, само че още в края на първата специфична секция повредиха окачването на своето бъги Can Am и се наложи да вършат полеви ремонт, който им лиши извънредно доста време и ги прати надалеч обратно в класирането.

При мотоциклетите, холандката Мириам Пол продължава да е начелон на генералното класиране, въпреки в стадий 4 да бе иззпреварена от няколко свои сънародници от Холандия.

При камионите Авив Кадшаи от Израел за следващ ден сподели висша класа и е корав водач.

Balkan Offroad 2019 се насочва към Черно море, като в програмата за стадий 5 са над 620 километра, по-голямата част от които – против хронометъра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР