Деси ВЕЛЕВАСтоличната община подпечата официално абдикацията си от стопанисването на

...
Деси ВЕЛЕВАСтоличната община подпечата официално абдикацията си от стопанисването на
Коментари Харесай

Абдикация

Деси ВЕЛЕВА
Столичната община подпечата публично абдикацията си от стопанисването на комунална активност, за която би трябвало да е директно виновна. Водоснабдяването и канализацията на София ще останат още над 10 години в ръцете на непозната частна компания, която към този момент 13 години се разпорежда със бранша (стр. 2). 
Без доста звук, без да се питат столичани. Без да се подложи на необятно публично и експертно обслужване, ръководещите от ГЕРБ на " Московска " 33 единствено за 3-4 дни постановиха решението си с неуместни претекстове. Оказа се, че нито едвам кретащото и официално съществуващо общинско сдружение " ВиК ", нито нов концесионер може да поеме ръководството на услугата. Остава единствено " Веолия "...
Изходът бе съдбоносен с бездействието на ГЕРБ по въпроса. Чакайки наближаващия краен период на контракта, те не започнаха никакви дейности, с цел да покажат, че имат воля за смяна. Очевидно запазването на статуквото им е по-лесно и по-удобно.
Чрез външни компании се ръководи надалеч по-просто - хем не носиш отговорност, хем можеш да посочиш виновника в непознато лице при пакост. Това е скица, която сполучливо върви по всички посоки - водоснабдяване, осветяване, разчистване. Явно единствено външните компании могат да печелят от активност, която управлението на общината е оповестило изначално за губеща.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР