Деси ВЕЛЕВАНито протести, нито незаконосъобразност спряха новото мнозинство в Столичния

...
Деси ВЕЛЕВАНито протести, нито незаконосъобразност спряха новото мнозинство в Столичния
Коментари Харесай

Протести и незаконосъобразност не спряха гласуването на именуванията

Деси ВЕЛЕВА

Нито митинги, нито незаконност стопираха новото болшинство в Столичния общински съвет да гласоподава още веднъж противоречивите три отчета, които бяха върнати от регионалния шеф Иван Кючуков по-рано през седмицата. ГЕРБ-СДС, " Демократична България " и самостоятелният Борис Бонев дружно поддържаха за повторно именуването на нови площи в София и издигането на украинското знаме на постройката на Столичната община. Поредната полемика по тематиката не мина без напрежение, взаимни обвинявания и политически изявления. Съветниците от Българска социалистическа партия, които са главната съпротива на решенията, бяха подкрепени от депутати социалисти. Водени от ръководителя на парламентарната група на партията Георги Свиленски, те влязоха в залата на ул. " Московска " 33 по време на полемиката. Свиленски прикани съветниците да бъдат рационални и да не внасят разделяне измежду хората. " Със символичните дейности няма да помогнете на Украйна ", обърна се той към залата.

В началото на съвещанието съветниците от левицата още веднъж акцентираха на незаконосъобразността на трите решения и желаеха търсене на необятен консенсус преди гласуването. " Вслушайте се в гласа на правото, а не на страстите и политиката ", прикани Милка Христова от Българска социалистическа партия. Според нея дейностите на сътрудниците й от болшинството не са виновна позиция, а самоцелни решения, които разделят жителите. " Използвате политическата обстановка за печелене на дивиденти ", обърна се към СОС и Иван Таков, ръководител на групата на Българска социалистическа партия.

Дискусията стана по време на митинг пред постройката на общината, проведен от Българска социалистическа партия в София. На него бяха издигнати плакати с надпис " Не ни въвличайте във война ". Борис Цветков, някогашен консултант от левицата и ръководител на организацията на социалистите в регион " Искър ", прикани ръководещите в общината да изпълнят задачата, поради която хората им заплащат заплатите, и да вземат решение общински въпроси, а не да се занимават с именуване.

Междувременно разногласията в залата завършиха с утвърждение от болшинството на трите отчета, а две площи получиха дефинитивно имената " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР