Деси ВЕЛЕВАЛюбима общинска фирма на ГЕРБ отново е получила договор

...
Деси ВЕЛЕВАЛюбима общинска фирма на ГЕРБ отново е получила договор
Коментари Харесай

Нова рекордна поръчка без търг за любимо дружество на ГЕРБ

Деси ВЕЛЕВА
Любима общинска компания на ГЕРБ още веднъж е получила контракт от Столичната община без конкурс, сподели инспекция на ДУМА. Става въпрос за скандалната " Софекострой ", която този път ще вземе бризо 1,7 млн. лв. за поддръжка на депото за неопасни боклуци в кв. " Суходол " посредством непосредствено възлагане. Така София продължава да ползва схемата за инхаус контракти, като заобикаля Закона за публичните поръчки. Договорът е за една година.
Общинската компания ще получи още съвсем половин милион лв. и по друга поръчка без конкурс - за разрушение на здания поради уголемение на бул. " Ломско шосе ". Отделно сдружението ще се заеме и със зимното поддържане и разчистване на част от общинска пътна мрежа в регионите " Овча купел ", " Банкя ", " Връбница ", " Нови Искър " и " Кремиковци ". Не е ясно какъв брой ще заплати общината за тези действия, това ще стане ясно след приключването им след година. За зимно разчистване на " Кремиковци " да вземем за пример при предходния контракт " Софекострой " е получило съвсем половин милион лв., а за поддържане на депата в Суходол и Долни Богров - 1,8 млн. лв..
През предходната година 91% от приходите на сдружението са пристигнали от Столичната община или 14 млн. лв. от общо 15 млн. лв.. От тази сума 6 млн. лв. са източени от външни реализатори. Подобна беше и схемата на работа на сдружението, което до неотдавна се наричаше " Чистота-Искър " и то се източваше с контракти с външни компании главно за почистването на София.
Въпреки че сдружението разшири активността си към строителството за да спре загубите, през предходната година то излезе на минус с над 700 000 лв.. Сред останалите действия, които му бяха възлагани от общината през последните 2 години, са подмяната на клетките на маймуните в зоопарка, строително-монтажни действия на детска градина и ремонт на улично осветяване.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР