Деси ВЕЛЕВА />Кандидатстването за компенсации за неприети в детска градина

...
Деси ВЕЛЕВА />Кандидатстването за компенсации за неприети в детска градина
Коментари Харесай

Кандидатстването за компенсации за неприети в градина деца ще е електронно

Деси ВЕЛЕВА /> Кандидатстването за обезщетения за неприети в детска градина деца в София ще стане електронно и централизирано. В момента родителите би трябвало да подават документи до всяка районна администрация и оттова да получат удостоверение, че са утвърдени за месечните суми.
От оповестена от Столичната община социална поръчка излиза наяве, че цялата процедура ще става посредством Информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в учебните заведения. Чрез нея сега се кандидатствата за ясли, градини и в първи клас.
Към системата ще бъде създаден нов модул, допускащ кандидатстване за обезщетения и обработка на документите.
Чрез новия модул ще се даде опция на районните администрации да удостоверяват служебно част от критериите за допустимост на претендентите, като няма да се постанова даването на документи на хартия.
Новият модул ще коства на общината 70 000 лв. без Данък добавена стойност, като за реализатор е поканена компанията " Сирма Медия ", която е разработчик на цялата общинска система.
Месечният размер на компенсацията бе повишен неотдавна от 399 лева на 413 лв.. Последната сума, която отпусна страната, бе над 650 000 лв. за интервала 1 юли - 14 септември. Тя се разпредели сред 802 деца от София и пет от Пловдив. В други градове на процедура дефицит тук-там в детски заведения няма.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР