Деси Цонева също се оказа в епицентъра на страшната стихия,

...
Деси Цонева също се оказа в епицентъра на страшната стихия,
Коментари Харесай

Деси Цонева разказа за ужаса на Халкидики

Деси Цонева също се оказа в епицентъра на страшната буря, която унищожи гръцкия полуостров Халкидики. Пред камерата на Нова телевизия журналистката описа за ужаса, който тя и фамилията ѝ са изживели при бурята.

„ Бяхме в епицентъра на този циклон. Ходихме на вечеря в Неа Платидеа. В това време на приложението получих уведомление за код „ червено” за мощни дъждове. Изведнъж от нищото пристигна тази стихия. Падна електрически дирек пред нас. Хвърчаха дървета, хвърчаха кофи. Започна да вали град. Беше нещо невиждано. Беше нещо ужасяващо”, показа тя.

Всичко обаче е минало за 20 минути. А в резултат на градушката на колата са нанесени огромни вреди.

Деси Цонева добави, че е била с детето си, което се е уплашило доста. „ Нещо ужасно беше всичко, само че през днешния ден е слънце и гърците съвсем всичко са разчистили. Имат доста добра организация ", сподели тя.

„ Ситуацията последователно се усъвършенства. С напъните на всички ангажирани гръцки служби. Имало е евакуиране на почиващи и летовници от Халкидики през днешния ден в обедните часове, поради което пътищата са били натоварени. Към момента не престават работите по разчистване на пътища и възобновяване на електропреносната мрежа”, изясни Красимир Серафимов, първи секретар на генералното ни консулство в Солун.

Той добави, че досега няма сигнали за потърпевши българи при бедствието.

Седем души починаха при мощна стихия, която се развихри в сряда вечерта в известния туристически регион Халкидики. Сред жертвите има и 2 деца. Ранените са повече от 100.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР