Деси Стоянова е сред най-любимите телевизионни лица на българската публика

...
Деси Стоянова е сред най-любимите телевизионни лица на българската публика
Коментари Харесай

Десислава Стоянова: Да променим историята зад числото 111

Деси Стоянова е измежду най-любимите телевизионни лица на българската аудитория освен поради изключителното й наличие на екран, само че и поради постоянния журналистически опит, който има зад тила си - повече от 22 години. Започва професионалния си път в интернационалния отдел на в. " Сега " след конкурс, а по-късно работи и в отдел " Вътрешна политика ". През 2002 година към този момент е в екипа на bTV Новините, като през първите си 5 години се занимава най-вече с политическа публицистика. Автор е на редица документални филми. Кариерата й минава и през редакциите на няколко списания - била е заместител основен редактор на AMICA и създател в Мах и L'Europeo. От 2012 година е водеща на " Преди обед " дружно с Александър Кадиев, а от 2020 година и с Рая Пеева. Майка е на двама близнаци, за които споделя, че тотално пренареждат целите й.

В компанията на Явор Гърдев, Дарина Такова и Стефан Иванов, Деси Стоянова споделя своите истории на 2020 година в особено изявление за читателите на сп. „ Мениджър “. Вижте част от тях:

Историята на 2020 година, която ви въодушеви?

Веднага се сещам за две., която намира същинските си родители години откакто е изгубила хората, които цялостен живот е наричала " мамо " и " баща ". Изключително ме впечатли зрелостта, с която приема новата истина за себе си, това, че не съди, не упреква, че е дала прошка макар контузията. Намирам я за вдъхновяваща, тъй като потвърждава, че животът може да ти сервира всичко, само че от теб зависи какво ще направиш с него.

Другата история е като извадена от справочник по мотивация -, чието завръщане на корта справедливо се трансформира в международна вест. Мога единствено да си представям какво е нужно, с цел да играеш тенис на това равнище, и то след 3-годишно спиране. Понеже съм майка, имам визия какъв брой се трансформира човек, откакто в живота му се появят децата. И какъв брой по-сложно става да преследваш професионалните си цели. Особено, в случай че в това време имаш устрема да даваш и най-хубавото от себе си като родител.

Историята, която ви отчая и чийто по-добър край ще търсите през 2021 година?

, за която Мария Цънцарова ни описа. За страдание думата " отчая " е подобаваща в тази ситуация.

Заобиколени сме от образци за злоупотреби и корупция на всевъзможни равнища и това разобличаване носи доста горест, а и яд. Защото следствията са за всички, които разчитат на дарения, с цел да спасят себе си и свои близки. Разследването на Мария сложи доста въпроси, които чакат своите отговори. Дано ги получим през 2021 година

Снимка: Дилян Марков

Историята, която постоянно разказвахте на децата си?

Може би историята за златната среда сред това да се паникьосваш и да се страхуваш ненужно и това да се правиш, че нищо не се случва и да се държиш все едно ковид няма. На децата не им беше елементарно да се ориентират, тъй като бяха и са заобиколени от всевъзможни образци.

Историята, която бихте желали да измененията?

За поредна година България е на последно място измежду страните в Европейския съюз по независимост на словото. 111-о място в класацията на " Репортери без граници ". Нареждаме се сред Гвинея и Непал. Според мен този факт би трябвало да тревожи всички извънредно доста. Без повече свободни медии, които извършват ролята си на коректив, както се стремим да вършим в bTV, нищо хубаво не ни чака. Всъщност, който има очи, вижда ежедневно какъв е резултатът. Това е, което доста ми се желае да се промени - историята зад цифрата 111.

Историята, която създавате в този момент?

В момента се връщам към доста истории от последните 22 години, до момента в който дообогатявам медийния курс, който съм създала - " Как да стана медийно атрактивен? Защо на едни им се получава, а на други - не? ". Стъпвайки на всичко, което съм видяла, претърпяла и научила, се пробвам да оказа помощ на тези, които имат какво да кажат, само че не знаят по какъв начин по този начин, че да завоюват вниманието на медиите и публиката. А в, която стартирах от началото на този сезон в " Преди обед ", описвам историите на най-популярните българи в обществените мрежи. И ми е доста забавно. В топ 30 на най-следваните в Instagram, YouTube и TikTok има всевъзможни хора - от международни звезди като Нина Добрев, Григор Димитров и Димитър Бербатов през известни певици като Преслава, Галена, Гери Никол и Тита до имена, които са изцяло непознати за необятната офлайн аудитория. Като Деница Малакова, която със своите видеа за грим в границите на 5 години съумява да стане номер 1 в YouTube, или като Джордан Кемпф - едно момиче, израснало в дом за сираци в България, което на 16 е осиновено в Америка и в границите на 6 месеца съумява да натрупа над четвърт милион почитатели в TikTok. Всички тези онлайн звезди образуват усетите, разбиранията и желанията на днешните младежи, които на следващия ден ще бъдат възрастни хора, вземащи решения. Така че е значимо да се опитаме да опознаем и разберем този друг свят, който се движи по своите правила.

Останалите любопитни истории на Деси Стоянова можете да намерите в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР