Десетте пострадали домакинства , област Видин, са подали заявленията за

...
Десетте пострадали домакинства , област Видин, са подали заявленията за
Коментари Харесай

Пострадалите от наводненията във Видинско са подали заявления за еднократна помощ

Десетте потърпевши семейства, област Видин, са подали заявките за еднократна помощ за покриване на случайно зародили потребности, заяви Министерството на труда и обществената политика.

Според размера на нанесените вреди семействата могат да получат помощ до 1578 лева - трикратният размер на линията на беднотия, която за 2024 година е 526 лева

След като бъдат утвърдени за тази помощ, потърпевшите фамилии могат да аплайват и за поддръжка от Фонд " Социална протекция " на министерството. Чрез Фонда те могат да бъдат подкрепени с до 2500 лева за съоръжение, обзавеждане и ремонтни действия. Заявленията се подават посредством общините.

В гр. Плевен не са открити потърпевши жилищни здания  и не са постъпвали заявки за еднократна помощ от града и региона. Но са наранени постройките на Домашния обществен патронаж и Центъра за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) за деца без увреждания, където са наводнени четири пространства. Над две спални пространства на ЦНСТ за деца и младежи с увреждания е протекъл покривът. Щетите в обществените услуги към този момент са отстранени.

Все още обаче са неизползваеми пространствата на Домашния обществен патронаж.
 Дъжд стартира да вали над наводнен Плевен
Дъжд стартира да вали над наводнен Плевен

Върху града са се излели към 40 литра дъжд на кв.м
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР