Десетте най-тежки бедствия през 2018 г., свързани с климата, са

...
Десетте най-тежки бедствия през 2018 г., свързани с климата, са
Коментари Харесай

Щети за $ 85 млрд са причинили десетте най-тежки бедствия, свързани с климата, през 2018 г.

Десетте най-тежки бедствия през 2018 година, свързани с климата, са предизвикали вреди за най-малко 84,8 милиарда $, съобщи благотворителната организация "Крисчън ейд " в проучване, представено от Ройтерс.

Тази година всеки обитаем континент е бил обиден от провокирани от климатичните промени тежки метеорологични събития, сподели организацията и предизвести, че са нужни незабавни дейности за битка с световното стопляне. "Този отчет демонстрира, че сега климатичните промени оказват опустошително влияние върху живота и препитанието на доста хора ", съобщи Кат Крамър от "Крисчън ейд ". Според отчета най-скъпоструващите бедствия, свързани с климата, през 2018 година са били ураганите Флорънс и Майкъл, предизвикали вреди за най-малко 32 милиарда $ при прекосяването си през Съединени американски щати, Карибския район и Централна Америка.

Съединени американски щати също по този начин са понесли загуби за най-малко 9 милиарда $ от горски пожари, предизвикали гибелта на десетки хора и унищожили хиляди жилища в Калифорния.

В Япония тежките наводнения през лятото и тайфунът Джеби през есента са нанесли вреди за над 9,3 милиарда $.

Според отчета измежду най-скъпоструващите бедствия, свързани с климата, през 2018 година са били също по този начин сушите в Европа, наводненията в Индия и тайфунът Мангхут във Филипините и Китай.

Авторите на проучването са събрали информацията за размера на вредите, като са употребявали данни от източници, в това число държавни управления, банки и застрахователни компании. В някои случаи обаче данните са се отнасяли единствено за застрахованите загуби, а също по този начин не са включвали човешките загуби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР