Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 млрд.

...
Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 млрд.
Коментари Харесай

Над 1 млрд. лв. за 10 общини

Десетте най-големи общини ще имат достъп до над 1 милиарда лева за възстановяване на средата на живот по новата стратегия Развитие на районите 2021 - 2027 година (ПРР), оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

 

Средствата са заделени в Приоритет 1 Интегрирано градско развиване и са планувани за идващите 7 година От общото финансиране 850 млн. лева са обезпечени от Европейския фонд за районно развиване, а 199 млн. лева - с национално съфинансиране.

10-те огромни общини, избрани за съществени центрове на напредък са: Видин, Плевен, Русе, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив, Столичната и Благоевград. Те са обединени в 4 градски клъстера, сред които е разпределено общото финансиране.

 

Средствата в обособените клъстери ще се разпределят на спортен принцип, като по-активните общини ще могат да усвоят и по-голям дял от бюджета. Общините ще могат да създават и взаимни планове, с цел да реализиран по-значими резултати за съответната територия.

 

Те могат да бъдат за вложения за поощряване на икономическата интензивност в съответния район: инфраструктура за бизнес и предприемачество, създаване на здания, бизнес и индустриални паркове, инфраструктура за нововъведения и развиване на дребни и междинни предприятия.

Мария Пенчева
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР