Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса Мениджър на годината,

...
Десетте финалисти в 12-то издание на конкурса Мениджър на годината,
Коментари Харесай

Златната десетка за титлата "Мениджър на годината 2019"

Десетте финалисти в 12-то издание на състезанието " Мениджър на годината ", проведен от списание " Мениджър " към този момент са известни. Имената им бяха оповестени на публична конференция през днешния ден в Софийската опера и балет. Оттам, за всеки от тях стартира и пътят към сцената на спечелилия. Те ръководят едни от най-големите и авторитетни компании в страната и са извоювали с достиженията си място в българския и европейски бизнес хайлайф. Приходите на ръководените от тях бизнес организации надвишават 625 млн. лв..

Президентът на България Румен Радев ще връчи кристалната статуетка на спечелилия на церемония церемонията за излъчването на " Мениджър на годината 2019 ", която ще се състои на 4 ноември в Софийската опера и балет, заяви Деница Димитрова, шеф на Разузнавателна служба на Турция Прес ООД, издател на сп. " Мениджър ", уредник на състезанието. Тя разгласи имената на новите кандидати за купата. " Мениджър на годината 2019 " ще бъде избран след финалния, трети кръг на конкуренцията, в който се правят оценка личностните качества на всеки от кандидатите през 360 градусова оценка, включваща профилирани изявленията както със самите участници, по този начин и с техни чиновници и сътрудници.



Двама от 10-те топ мениджъри на България за тази година затвърждават достиженията си, като попадат за следващ път във финалната десетка. Това са Ивайло Славов - финалист за трета поредна година и Радослав Николов - финалист за втора поредна година и за трети път в Златната десетка на състезанието.
Третият кръг, който е и последният стадий от конкуренцията дава 10% от общата тежест на окончателните оценки, по които става класирането за купата. С най-висока тежест са финансовите резултати - 50% и въведените положителни корпоративни практики - 40%, измерени в досегашните стадии, разясни Силвия Пенева, ръководещ съучастник в консултантската компания Делойт България. Компанията е създател на методологията, по която организира селекцията и оценката на претендентите. Тази година 50 претенденти от 10 бранша на стопанската система подадоха документи за състезанието. 40 от тях минаха във втори кръг от който бяха излъчени и 10-те финалисти.
Приходите на фирмите, ръководени от класиралите се във втория кръг участници, са близо 3, 242 милиарда лв. (по данни за 2018 г.). Ръстът на приходите на всички участници е 21% на годишна база (2018/2017). Ръстът в EBIDTA на участниците в Етап 2 е 14% на годишна база (2018/2017).

От всички подали документи за присъединяване най-вече са водачите от ИТ промишлеността - 31% са участниците от бранш „ Информационни технологии, цифровизация и бизнес решения ". 16% са от бранш „ Фармация и опазване на здравето ". 13% са участниците от „ Производство ". По 6% са от „ Финансов бранш ", „ Търговия на едро ", „ Изнесени услуги ". По 3% са от секторите „ Строителство ", „ Туризъм ", „ Медия и реклама ", „ Недвижими парцели ". Характерното за тазгодишното издание на състезанието е повишаването на участниците от здравния бранш, означи Силвия Пенева.

Чужденците, кандидатствали за купата през тази година са единствено двама. Жените участнички са 19%.

Нов акцент в 12-тото издание на състезанието е надграждането му с морални критерии. За задачата бе основан и написан Етичен кодекс, обобщаващ полезностите, правилата и виновните бизнес практики, които градят и поддържат просвета на честност. Подписвайки кодекса, всеки участник на процедура заявява, че води бизнеса си транспарантно, почтено и ползва положителни управнически практики.
Инвестициите в привличане, задържане и ръководство на фрагменти са приоритет номер 1 за участниците в състезанието през 2019 година. 84% от тях показват точно тази област като водеща за политиките, които са развивали и имат намерение да развиват. Сред останалите водещи предпочитани области за висшите мениджъри на България са развиването на артикули, услуги и нововъведения - 69% и оптимизация на процесите - 53%
" Този конкурс оказва помощ на хора като нас освен да си сверят часовника и да подхващат в точния момент смяна на курса в случай че се постанова, само че и оказва помощ на бизнес водачите да получат видимост и самопризнание на резултатите, които реализират. Да бъдеш един от финалистите в " Мениджър на годината " значи триумф, значи огромно самопризнание за вашите професионални качества ", съобщи " Мениджър на година 2018 Александър Димитров ", ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на „ А1 България ", който приветства Топ мениджърите на България за 2019 година в качеството си на алегоричен хазаин на днешната конференция.

***
Генерален спонсор на 12-то издание на състезанието " Мениджър на годината " е А1.
Състезанието за висши мениджърски достижения се организира и с поддръжката на: Fibank, Johnnie Walker, MFG, British American Tobacco Bulgaria, СИ Финанси, Mondelēz International, Rompetrol, Volkswagen България, Bulgaria Insurance, Актавис ЕАД, Bocconi AUBG, Rene gourmet group Медийни сътрудници на събитието са: bTV, в. " 24 часа ", Дарик, Bloomberg TV Bulgaria

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР