Десетпроцентен спад на страните, които не подкрепят САЩ при гласуванията

...
Десетпроцентен спад на страните, които не подкрепят САЩ при гласуванията
Коментари Харесай

Вашингтон: Или сте с нас, или сте против нас

Десетпроцентен спад на страните, които не поддържат Съединени американски щати при гласуванията в Организация на обединените нации, не е допустима компенсация на нашата инвестиция, съобщи американският непрекъснат представител Ники Хейли, представена от DPA.

Според годишен отчет на Държавния департамент протоколите от гласуванията демонстрират, че 193-те страни в Организация на обединените нации са дали своят вот по същия метод като Съединени американски щати в 31 % от случаите предходната година.
Докладът преглежда 93 резолюции, признати през 2017 година Това е спад с 10 на 100 по отношение на 2016 година, въпреки че в исторически аспект се приближава до междинното, заключава отчетът.

Нивото на поддръжка не отразява съответно "щедростта ", която Съединени американски щати демонстрират, плащайки 22 % от бюджета на Организация на обединените нации. "Това не е допустима компенсация на нашата инвестиция ", съобщи Хейли.



"Президентът Тръмп желае да е сигурен, че нашите долари за задгранична помощ - най-щедрата в света, постоянно служат на американските ползи, и ние се надяваме да му помогнем да се убеди, че американският народ към този момент не се приема за даденост ", разясни тя.

Хейли е заплашвала неколкократно, че Съединени американски щати ще вземат ответни ограничения против страните, които не ги поддържат в международната организация.

Преди гласоподаване в Общото заседание, критикуващо решението на Съединени американски щати да реалокира посолството си в Израел в Ерусалим, Вашингтон запалаши да отреже помощта за страните, дали своят вот срещу тях. След като страните членки гласоподаваха с преобладаващо болшинство срещу Съединени американски щати, Хейли даде банкет, на който предложения единствено тези, които ги поддържаха.



Израел, Канада, Австралия, Англия и Франция са измежду страните с най-високо равнище на съвпадане със Съединени американски щати при гласоподаване, а измежду тези с най-ниско равнище са Иран, Сирия, Венецуела, Северна Корея, Куба и Боливия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР