Десетокласникът Никола Николов от Частното средно училище «Юрий Гагарин» в

...
Десетокласникът Никола Николов от Частното средно училище «Юрий Гагарин» в
Коментари Харесай

Младежи от училището на бъдещето управляваха община Аврен

Десетокласникът Никола Николов от Частното приблизително учебно заведение «Юрий Гагарин» в Санаторно-оздравителния комплекс «Камчия» беше кмет на Община Аврен за един ден. Още седем негови съученици заеха виновни управителни и експертни позиции в Общината и участваха интензивно в сесия на Общинския съвет. Това стана в «Деня на отворените врати», проведен от Община Аврен, във връзка 35-та годишнина от основаването й.

Денят на ученическия кметски екип стартира тъкмо в 9,00 ч., с оперативка в кабинета на кмета Емануил Манолов, който изясни на младежите административната роля на локалната власт и предложения десетокласникът и знаменосец на учебното заведение на бъдещето Никола Николов и съучениците му да заемат позициите си. Сребърният медалист от интернационалната олимпиада по съветски език в Москва – Руслан Настаев от Ха бе заместник-кмет, шеф на дирекция «Административно-правно обслужване, финанси и бюджет» стана победителката в IT-състезания – осмокласничката Елисавета Николова. Началник отдел „ Европрограми и капиталова политика “ бе участничката в олимпиади по съветски език Анна Ефендулова от IХа, съученикът й Станислав Василев пое отдел „ Устройство на територията “, а Денис Севгин – „ Образование, просвета, туризъм и обществени действия “. Осмокласникът Огнян Трендафилов стана шеф на отдел „ Общинска благосъстоятелност, земеделие и гори “, а десетокласничката Гергана Павлова, която мечтае да стане правист, оглави отдел „ Административно-правно обслужване “.

Емануил Манолов връчи досието с дневния ред и въпросите за разискване на идното постоянно съвещание на Общинския съвет на младежкия мениджърски екип на общината. При включването си в работата на съвета, учениците бяха приветствани и от ръководителя на Общинския съвет Светлана Тодорова. Младите гагаринци демонстрираха извънреден интерес към европейските планове, по които работи Аврен, а също към и капиталовите планове в областта на образованието, опазването на здравето и инфраструктурата. Учениците се впечатлиха от обществената политика на Общината, която дава по 200 лева на всички сполучливо приключили зрелостници и подкрепя студентите, живеещи на територията на Аврен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР