Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал почти една пета от живота

...
Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал почти една пета от живота
Коментари Харесай

10-месечно израелско бебе остава заложник в Газа

Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал съвсем една пета от живота си в плен на " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес, разказвайки за ориста на момченцето, отвлечено от вкъщи си в израелски кибуц на 7 октомври, когато палестински бойци похитиха към 240 души и ги водиха в Газа.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1132
Кфир, най-младият заложник, е измежду към 30-те деца, взети за заложници при нападението на " Хамас ". В рамките на настоящото краткотрайно помирение палестинската формация освободи дами, деца и младежи, само че Кфир не беше включен в описите на освободените.

С алената си косица и беззъба, Кфир се трансформира за мнозина в знак на бруталността на нападението на " Хамас ". След като множеството от другите млади заложници към този момент са на независимост, в този момент участниците в израелските демонстрации приканват за освобождението на Кфир и на 4-годишния му брат Ариел, както и на всички останали заложници. Днес в Тел Авив ще се състои проява в поддръжка на семейство Бибас. 

Малко след нападението на " Хамас " се появи видео, на което се виждат Кфир и Ариел увити в одеяло край майка им Шири, до момента в който я обкръжават въоръжени мъже, които крещят на арабски. Майката наподобява ужасена. Баща им Ярден също е покорен и на фотосите се вижда, че е ранен.

Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари съобщи на брифинг, че Кфир, Ариел и техните родители са били арестувани от палестинска секта, друга от " Хамас ". Той обаче съобщи, че " Хамас " носи изключителна отговорност за тях, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бившият министър председател Нафтали Бенет донесе фотографията на Кфир в студиата на интернационалните медии и я сподели пред камера. Израелският министър на защитата Йоав Галант го загатна на конференция, чудейки се кой се грижи за него. Репортерка на телевизия " Канал 12 " се разплака пред камерата, до момента в който информираше за фамилията тази седмица, като сподели: " Мисля, че цялата страна желае те да се върнат вкъщи ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg