Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал почти една пета от живота

...
Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал почти една пета от живота
Коментари Харесай

Десетмесечно израелско бебе остава заложник на Хамас в Газа

Десетмесечният Кфир Бибас е прекарал съвсем една пета от живота си в плен на " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес, разказвайки за ориста на момченцето, отвлечено от вкъщи си в израелски кибуц на 7 октомври, когато палестински бойци похитиха към 240 души и ги водиха в Газа.

Кфир, най-младият заложник, е измежду към 30-те деца, взети за заложници при нападението на " Хамас ". В рамките на настоящото краткотрайно помирение палестинската формация освободи дами, деца и младежи, само че Кфир не беше включен в описите на освободените, прецизира Българска телеграфна агенция.

С алената си косица и беззъба, Кфир се трансформира за мнозина в знак на бруталността на нападението на " Хамас ". След като множеството от другите млади заложници към този момент са на независимост, в този момент участниците в израелските демонстрации приканват за освобождението на Кфир и на 4-годишния му брат Ариел, както и на всички останали заложници. Днес в Тел Авив ще се състои проява в поддръжка на семейство Бибас.

Малко след нападението на " Хамас " се появи видео, на което се виждат Кфир и Ариел увити в одеяло край майка им Шири, до момента в който я обкръжават въоръжени мъже, които крещят на арабски. Майката наподобява ужасена. Баща им Ярден също е покорен и на фотосите се вижда, че е ранен.

Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари съобщи на брифинг, че Кфир, Ариел и техните родители са били арестувани от палестинска секта, друга от " Хамас ". Той обаче съобщи, че " Хамас " носи изключителна отговорност за тях, съобщи Ройтерс.

Бившият министър председател Нафтали Бенет донесе фотографията на Кфир в студиата на интернационалните медии и я сподели пред камера. Израелският министър на защитата Йоав Галант го загатна на конференция, чудейки се кой се грижи за него. Репортерка на телевизия " Канал 12 " се разплака пред камерата, до момента в който информираше за фамилията тази седмица, като сподели: " Мисля, че цялата страна желае те да се върнат вкъщи ".

Междувременно министерството на външните работи на Катар съобщи през днешния ден, че работи за реализиране на непрекъснато помирение в Газа и че в околните две денонощия може да бъдат освободени 20 заложници, държани от " Хамас ", съобщи ДПА.

" Работим за усилване на ролята на катарското ходатайство за реализиране на помирение, а по-късно и на непрекъснато прекъсване на огъня. Приоритетите на посредничеството са дамите и децата, а по-късно цивилните и мъжете военнослужещи ", сподели на конференция представителят катарското външно министерство Маджид ал Ансари.

Той означи, че " сигурно " има подготвеност за освобождението на 20 заложници в границите на идващите 48 часа.

По-рано Ройтерс и в. " Вашингтон пост " оповестиха, базирайки се на свои източници, че в катарската столица Доха през днешния ден има съвещания с присъединяване на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилиям Бърнс и ръководителя на Мосад Давид Барнеа.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР