Десетки заразени деца вдигнаха днес на крак гръцките здравни власти.

...
Десетки заразени деца вдигнаха днес на крак гръцките здравни власти.
Коментари Харесай

Бум на коронавирус в детски летни лагери в Ханя и Халкидики

Десетки инфектирани деца подвигнаха през днешния ден на крайник гръцките здравни управляващи. Засегнати са два детски летни лагера в Ханя, Западен Крит, и, заяви осведомителният портал „ Keep Talking Greece ”.

Лагерът в Ханя беше затворен, откакто над 30 деца бяха тествани позитивно за Covid-19. Според локални медии, с позитивни резултати от тестванията са и двама членове на личния състав, работещи в лагера. Лагерът отвори порти на 1 юли и одобри 220 деца на възраст сред 6 и 16 години. Въпреки че родителите нямат право да посещават лагера, някои от тях отидоха до там и съумяха да беседват с децата си през оградата, заяви държавната телевизия ERT. Част от децата към този момент са изведени от своите родители. Съобщава се, че оборудването би трябвало да бъде дезинфекцирано и отворено още веднъж на 15 юли след наложителен бърз тест за младите почиващи.
 В Гърция започва наложителна имунизация В Гърция започва наложителна имунизация
Следващата седмица управляващите в Гърция ще показват график за наложителните имунизации, като програмата ще стартира още този месец. Спор...

Най-малко 14 деца на възраст сред 13 и17 години през днешния ден са тествани позитивно за Covid-19 в летен лагер в Халкидики, където се твърди, че почиват деца от Халкидики, Солун и региони на Централна Гърция. Съобщава се, че управляващите са почнали развой на следене незабавно откакто тестванията са се оказали позитивни и са евакуирани шест палатки с 13 души. Отговорните за лагера показват, че са подхванали всички нужни дейности, планувани в здравните протоколи и са уведомили здравните органи и Гражданска отбрана.

Според последната информация здравните управляващи преглеждат опцията за целенасочени дейности от мобилните екипи на Националната организация за публично здраве (EODY) и Гражданската отбрана във всички огромни летни лагери в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР