Десетки западни компании се изтеглиха от Русия, дистанцирайки се от

...
Десетки западни компании се изтеглиха от Русия, дистанцирайки се от
Коментари Харесай

Западни марки се възраждат в Русия под нови имена

Десетки западни компании се изтеглиха от Русия, дистанцирайки се от войната на Москва в прилежаща Украйна, само че някои от тях към този момент започнаха да се ребрандират.

Миналата седмица McDonald`s Corp. разгласи, че продава заведенията за хранене си в Русия на един от актуалните си локални лицензианти, който ще отвори още веднъж клоновете под ново име, което следва да бъде несъмнено - най-значимото ребрандиране до момента на компании, които се изтеглят от Русия.

Ето и някои нови марки, които към този момент се появиха:

Счетоводните и консултантските компании от „ Голямата четворка “ в света прекъснаха връзките си с Русия. В три от случаите съветското поделение към този момент е преименувано.

PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) съобщи, че наследникът на съветския ѝ клон ще се назовава Technologies of Trust.

„ Докато построяването на доверие и развиването на безупречна известност може да отнеме години, те могат да бъдат подкопани за една нощ “, обявиха от Technologies of Trust.

Бившият съветски бизнес на „ Делойт “ се трансформира в „ Бизнес решения и технологии ", съгласно регулаторно заявление от 18 май, подадено от един от огромните му съветски клиенти - мобилния оператор МТС.

Адвокатски адвокатски фирми, застрахователи

На 20 май Zurich Insurance съобщи, че се е съгласила да продаде съветския си бизнес на членове на локалния екип, които ще ръководят бизнеса под друга марка, само че не разкри новото име.

Руското поделение на адвокатската адвокатска фирма Bryan Cave Leighton Paisner започва още веднъж под съветско ръководство на 6 април като ALUMNI Partners.

Недвижими парцели

Гигантът в областта на комерсиалните недвижими парцели CBRE напуща Русия, като приключва партньорството си с две свързани компании там. Бившето съветско поделение на CBRE съобщи, че досегашните шефове ще поемат бизнеса, който ще действа като CORE:XP.

Автомобили

Френският производител на коли Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилостроителя Avtovaz на съветски теоретичен институт, съгласно информацията единствено за една рубла, с шестгодишна алтернатива за назад изкупуване - оставяйки отворена вратата за връщане.

Заводът на Renault Russia в Москва ще спре да създава Renault и ще бъде преименуван на Московски авто цех " Москвич ", с което ще се възроди марката " Москвич ", която за финален път се появи на пазара за нови съветски коли преди две десетилетия.

Дрехи

На 19 май полската компания за търговия на дребно LPP заяви, че е решила да продаде съветската си компания RE Trading на китайски консорциум, като " няма никакви права да употребява комерсиалните имена и комерсиалните марки на марките за облекла, благосъстоятелност на LPP ".

Информационната организация ТАСС заяви, че предходните обозначения последователно ще бъдат сменени с нови лога. Снимки в обществените мрежи от 20 май демонстрират, че в един от магазините Sinsay на LPP към този момент е изписана новата марка - Sin.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР