Десетки варненци излязоха на протест за спасяването на Дом Младост.

...
Десетки варненци излязоха на протест за спасяването на Дом Младост.
Коментари Харесай

Граждани протестираха в защита на Дом Младост във Варна

Десетки варненци излязоха на митинг за спасяването на " Дом Младост ". Те са срещу събарянето му и превръщането му в съвременен SPA комплекс с жилищни здания.

За няколко минути жителите блокираха и кръстовището до комплекса, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" Дом Младост " нямаше потребност от възобновяване, а единствено от поддръжка. Това нещо не се случи в продължение на повече от 20 години след приватизацията му ", споделиха от съдружие " Да спасим " Дом Младост " и подчертаха, че ще се борят за ползите на жителите.

" Минералната вода е за всички, няма да ни спрат ", безапелационни са организацията на проявата.

Има открита дарителска сметка и основана, допълниха от сдружението.

Припомняме, че преди дни беше показан нов план, който планува превръщането на " Дом Младост " в " Дом Младост Medical SPA ", Той ще приключен в границите на 2 години след приемане на позволение за градеж и ще включва и жилищни здания.

На представянето жителите обаче показаха мнение, че не имат вяра на вложителя и имат съмнения, че всичко ще се трансформира в затворен жилищен комплекс, недосегаем за тях.

По-рано ръководителят на фондация " Гея " Николай Танчев заяви, че е сезирал прокуратурата за въвеждане в илюзия от компания „ Младост ЕООД ” на жители, институции и медии по отношение на техните действителни капиталови планове.

По думите му показаната преди дни информация, че новите минерални басейни ще са по-големи от предходните и пет на брой, е неистина. Става въпрос за два дребни и по-студени басейна, разграничени на пет елементи.

Той съобщи, че " Дом Младост " е съзнателно трансфорат в развалина, а към този момент има и оферта до локалната власт небрежно да даде позволение за строителство на 12-етажно здание с РЗП 32 дка.

" Промяната на предопределение на " Дом Младост посредством Подробен устройствен план от 2006 година е осъществена без експертиза и гласност. Така е изменен приватизационния контракт и той става незабележим ", акцентира Танчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР