Десетки украински граждани се наредиха на опашка пред Областния кризисен

...
Десетки украински граждани се наредиха на опашка пред Областния кризисен
Коментари Харесай

Тотален хаос и опашки в Областния кризисен център в Бургас

Десетки украински жители се подредиха на опашка пред Областния спешен център в Бургас тази заран. Те дойдоха там, с цел да подадат документи за краткотрайна протекция или филантропичен статут. Дошлият на място мобилен екип на Държавната организация за бежанците в началото отхвърли да прави регистрация, само че откакто в продължение час хората бяха връщани, единият екип на организацията стартира да приема документи.

Объркани и лутащи се в създалия се безпорядък украинските жители се възмущаваха: " Нужно ни е оформяне на документите. Абсолютно неорганизирано е. Никой в действителност не ни споделя нищо. Разбрахме, че нас не са ни очаквали. Сега лишава доста време, по какъв начин да кажа, да се сътвори организация и да ни издадат документи. Искаме да получим статут за краткотрайна протекция. Казаха, че през днешния ден не могат да ни записват, тъй като нямат чиновници “.

От отдел " Миграция “ не знаеха какво да им обяснят и на въпрос за създалия се безпорядък обявиха: " Не се наемаме с подобен отговор. Има си по-горна инстанция…Обясняваме разликата сред филантропичната протекция и краткотрайната “.

Кога в Областния спешен център ще има екип, който да прави регистрация за краткотрайна протекция, изяснява пред БНР зам. регионалният шеф на Бургас Пламен Янев: " Тука дружно с управлението на полицията и с Агенцията по бежанци от понеделник се надявам всичко да тръгне “.

Както Burgas24.bg заяви започват дарителска акция за набиране на финансови средства за подкрепяне на украинските бежанци.

Областният спешен център и Търговско-индустриалната камара – Бургас приканват обществеността и бизнеса да се включат с финансови дарения за обезпечаване на филантропична помощ в изискванията на все по-нарастващата нужда от търсещи протекция.

Банкова сметка:

Търговско индустриална камара - Бургас

Уникредит Булбанк – клон Бургас

IBAN: BG80UNCR76301063997329

BIC: UNCRBGSF

Основание: подаяние.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР