Десетки учители, родители на ученици от врачанското СУ „Христо Ботев“

...
Десетки учители, родители на ученици от врачанското СУ „Христо Ботев“
Коментари Харесай

Врачани скочиха срещу ГЕРБ заради спорна реформа в образованието /снимки/

Десетки учители, родители на възпитаници от врачанското СУ „ Христо Ботев “ и поданици на града излязоха през днешния ден на митинг против плана ГЕРБ поради промяната в образованието след VІІ клас, видя BulNews.bg. Недоволните се събраха на площад „ Св. Софроний Врачански “ пред постройката на регионалната администрация тъкмо в 12 часа и показаха позиция, че плануваният план-прием за образователната 2018/2019 година има за цел да закрие едно потвърдило се и желано от възпитаници и родители учебно заведение, за сметка на други в града. Според протестиращите измененията няма да доведат до нищо положително и с това се привилигироват други учебни заведения, които имат неспособно ръководство и от години не могат да осъществят цялостни паралелки.
10 представители на протестиращите се качиха в заседателната зала на среща с регионалния шеф Малина Николова, бизнеса и шефката на районното ръководство по образованието Галина Евденова. Там загрижените за бъдещето на децата си хора изложиха тезите си срещу план-приема.
„ Нашите деца, въпреки и малолетни и малолетни, са жители на република България, а според конституцията ни никой жител не трябва да бъде лимитиран в своите права. Те би трябвало да имат опцията да избират “, обявиха протестиращите протестиращите.
Въпреки недоволството, Малина Николова бе безапелационна, че ще поддържа съгласувания с всички институции план-прием, тъй като бил уравновесен и не ощетявал или ограничавал никой. Областният шеф показа данни от резултатите от матурите в последните 9 години от другите учебни заведения в града и заключи, че картинката по никакъв начин не е розова.
„ Трябва да се развенчае митът за елитното обучение в града, тъй като аз такова обучение във Враца не виждам и е хубаво да прочетете какво значи елитно обучение “ , сподели регионалният шеф.
По време на срещата неприятно усещане направиха представителите на КРИБ и бизнеса, които иронизираха държанието на загрижените родители.
Разговорите сред протестиращите и представителите на властта не престават и сега. Родителите и учителите са безапелационни, че няма да оставят нещата по този начин. Протестите не престават и на следващия ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР