Десетки ученици, преподаватели, жители и гости на Разлог присъстваха на

...
Десетки ученици, преподаватели, жители и гости на Разлог присъстваха на
Коментари Харесай

Научна конференция събра десетки в музея в Разлог

Десетки възпитаници, преподаватели, поданици и посетители на Разлог участваха на научна конференция „ Разлог – история, туризъм и музейно дело “, която се организира на 6 и 7 октомври.

По мотив 110 години от Освобождението на град Разлог и 65 години от началото на музейното дело кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и госпожа Христина Манова, шеф на Исторически музей, с поддръжката на Македонския теоретичен институт приветстваха всички откриватели, възпитаници от междинните учебни заведения в Разлог и техните преподаватели в двора на Исторически музей- гр. Разлог.

Заинтригувани от отчетите на госпожа Манова и уредника в музея Илия Тантилов, доцент доктор Георги Георгиев, господин Николай Даутов, доцент доктор Слави Славов и доктор Елена Чалгънова, присъстващите се допряха до първото посещаване на неврокопския митрополит Иларион в гр. Мехомия, разложката революционна околия в организационната конструкция на ВМОРО, царство България и неговите (не)възможни съдружници в проектите за военно решение на Македонския въпрос след 1908 година, детайлности към Освобождението на гр. Разлог, житието на първия кмет на град Разлог и развиването на музейното дело.

В знак на признателност възпитаниците на ПГ по превоз връчиха приветствен адрес и кошница с цветя на госпожа Манова, а всички научни откриватели получиха специфични дарове, обвързван с разложките обичаи.

На събитието участваха още зам.- кметовете на община Разлог господин Иван Гюров, госпожа Гергана Колчева- Фарфарова, чиновници на общинска администрация, възпитаници от СУ " Братя Каназиреви ", ПГ по МСС и РПГ " Никола Стойчев ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР