Десетки ученици на спортно училище Васил Левски в Пловдив са

...
Десетки ученици на спортно училище Васил Левски в Пловдив са
Коментари Харесай

Десетки ученици на Спортното в Пловдив са с хранително натравяне, РЗИ и БАБХ са на терен

Десетки възпитаници на спортно учебно заведение " Васил Левски " в Пловдив са със стомашни проблеми и хранително натравяне. Случаят е стихотворец от РЗИ и БАБХ-Пловдив. Над 40 е броят на деца, които нощес са се почувствали зле. При 12 от тях положението е било по-тежко и се е наложила хоспитализация.
Прочетете още
Те са настанени в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Георги ". Приемът е почнал към 20:30 часа нощес и е траял до към 12:30 часа през днешния ден. От болничното заведение удостоверяват, че става дума за хранително натравяне.

До този миг положението им е приблизително тежко със обилни усъвършенствания. Учениците са сред 10 и шестнайсетгодишна възраст.  Екипите на университетската болница вършат всичко належащо за възстановяване на положението им. 

Припомняме, че образователната година във „ Васил Левски “ стартира от 1-ви септември. Предполага се, че хранителното натравяне е тръгнало от храна, предлагана в стола на учебното заведение. Дали тази версия е правдоподобна сега ревизират взаимни екипи на Регионална здравна ревизия и Агенцията по сигурност на храните. Освен предлаганите храни в стола, проби ще бъдат направени и на околните хранителни обекти към учебното заведение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР