Десетки ученици и учители от национален колеж Константин Дяконович Лога“

...
Десетки ученици и учители от национален колеж Константин Дяконович Лога“
Коментари Харесай

Десетки натровени ученици в Тимишоара

Десетки възпитаници и учители от народен лицей „ Константин Дяконович Лога “ в северозападния румънски град Тимишоара се озоваха в болница през последните часове със признаци на натравяне, оповестява организация Аджерпрес. 

Ръководителката на Окръжния инспекторат по обучение Аура Даниелеску съобщи в известие за медиите, публикувано през днешния ден, че повода за положението на учениците и учителите е незнайна. Колежът не разполага със стол за хранене, нито с общежитие.

Около 30 деца и 12 възрастни имат идентични недоволства. Част от тях са приети в болница, други са изпратени за лекуване в домашни условия. Учебните занятия през днешния ден са анулирани. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Представители на детската болница „ Луис Цуркану “ в Тимишоара оповестиха, че седем възпитаници са приети в болница, а двама са в незабавното поделение. През миналата нощ и през днешния ден сутринта други 12 лица – учители и възпитаници, са потърсили незабавна здравна помощ със същите признаци – болки в корема и диария. Петнайсет души са приети в болница.

През миналата нощ Окръжният инспекторат за изключителни обстановки в Тимиш изпрати профилиран екип в колежа със задача да открие възможен източник на натравянето.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР