Десетки участници в най-голямата туристическа дунавска регата в света ТИД

...
Десетки участници в най-голямата туристическа дунавска регата в света ТИД
Коментари Харесай

Първите лодки на регатата ТИД акостираха край Ново село

Десетки участници в най-голямата туристическа дунавска регата в света ТИД 2022 акостираха през днешния ден на българския бряг край видинското Ново село на километър 833 на Дунава. Регатата започва на 26 юни от немския град Инголщад и минава през Германия, Австрия, Словения, Унгария, Сърбия, Хърватска, България и Румъния като участниците в нея, които са от доста националности, изминават 2 500 километра за 74 дни. Регатата се организира от още от далечната 1956 година.

Първите лодки дойдоха през днешния ден към обяд. До края на деня на брега имаше към този момент към 50-тина каякари, които разпънаха палатки покрай пристанищния пристан. За утеха на изморените от дългия преход туристи бе планувана и фолклорна стратегия.

Регатата на следващия ден ще отплава от към Видин, където палатки край крепостта " Баба Вида " ще бъдат разпънати палатките. По време на почивния си ден в понеделник в крайдунавския град участниците ще се срещнат с локалните исторически забележителности. Разстоянието, което ще се измине с лодките от Ново село до Силистра е 504 км, като крайната дестинация е Силистра.

До нахлуване в български води, в другите стадии на прехода са взели участие над 200 водни туристи от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България, прецизираха уредниците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР