Десетки убити след престрелка в Папуа Нова Гвинея.Според властите кръвопролитията

...
Десетки убити след престрелка в Папуа Нова Гвинея.Според властите кръвопролитията
Коментари Харесай

Десетки убити след престрелка в Папуа Нова Гвинея

Десетки убити след престрелка в Папуа Нова Гвинея.Според управляващите кръвопролитията в провинция Енга, която е измъчвана от принуждение сред племенни групи, са довели до гибелта на минимум 26 души.

Войници с пушки патрулират по пътя, където са паркирани няколко камиона.

Повече от две дузини души бяха убити при престрелка в неделя в отдалечените планини на Папуа Нова Гвинея, където смъртоносното принуждение сред повече от дузина племенни групи ескалира. Точната причина за последната престрелка остава неразбираема.

„ Това, за което бях осведомен до момента, е, че в ранните часове на вчерашния ден, неделя, 18-ти, е зародила обстановка в Енга, където е последвала престрелка сред враждуващи племена “, сподели Дейвид Манинг, шеф на полицията на Папуа Нова Гвинея.

Длъжностни лица в началото оповестиха, че броят на починалите е над 50, само че този брой беше преразгледан до 26, съгласно Australian Broadcasting Corporation.

„ Тези членове на племето са били убити из цялата провинция “, сподели Джордж Какас, изпълняващ длъжността суперинтендант на кралската полиция на Папуа Нова Гвинея, пред телевизионния оператор.

„ Полицията и отбранителните сили трябваше да влязат, с цел да създадат всичко допустимо, с цел да потушат обстановката, рискувайки личния си живот. “ Полицията не отговори незабавно на искане за коментар.

Телата са открити в поле, край пътища и покрай река, сподели Какас. Видеозаписи и фотоси, споделени в обществените медии, чиято достоверност не може да бъде доказана незабавно, демонстрират десетки тела, струпани върху задната част на открит камион.

Полицията заяви, че в конфликтите са взели участие 17 племена. В региона е изпратен мобилен полицейски екип, добави Манинг.

Смята се, че са убити единствено мъже и има някои доказателства, че някои от бойците може да са били наети за техните услуги, сподели Серхан Актопрак, локален началник на Международната организация за миграция, организация на Организация на обединените нации.

„ Съобщава се, че действителните бойци са наети мъже от разнообразни елементи на провинцията “, сподели той. „ Има наемници, които оферират услугите си, употребявайки комплицирани огнестрелни оръжия в подмяна на пари. За тях няма значение на кого служат, стига да им се заплаща. ”

Прогнозите варират, само че се счита, че минимум 10 милиона души живеят в Папуа Нова Гвинея, която е най-вече селска и по-голяма от Калифорния, като почти 85 % от популацията живее отвън градските центрове. Той е богат на минерални запаси, само че остава безпаричен. В културно отношение е извънредно разнообразен; повече от 300 племена са разпръснати из цялата страна и граничещите индонезийски райони Папуа и Западна Папуа, съгласно Survival, група, която се застъпва за правата на коренното население. В Папуа Нова Гвинея се приказват повече от 800 езика.

Напрежението се повишава от няколко години в планините, в това число провинция Енга, където са настъпили неотдавнашните смъртни случаи.

„ Тази обстановка просто става все по-тежка от доста години насам “, сподели Майкъл Мейн, откривател от Австралийския народен университет. Той добави:

„ Това продължава толкоз дълго, че имате цяло потомство, което пораства надълбоко, надълбоко травматизирано. Това равнище на принуждение се възстановява.

Ограничените водни и други запаси, както и различията по отношение на частната земя от дълго време пораждат напрежение, сподели господин. Актопрак.

„ Основните фактори, които водят до ужасяващи произшествия като този, в действителност съществуват от генерации “, сподели той.

Броят на смъртните случаи нараства през последните години, защото хората от племето минаха от потребление на обичайни оръжия към мощни огнестрелни оръжия, в това число полуавтоматични оръжия, които се доставят най-вече от чужбина. „ Преди племенните боеве включваха копия, лъкове и стрели, водещи до смъртни случаи, само че по-малко жертви “, сподели Питър Мурорера, също от организацията по миграцията на Организация на обединените нации.

 

Източник: The New York Times/Превод:

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News   

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР