Десетки творци, политици, членове на кабинета и близки на Стефан

...
Десетки творци, политици, членове на кабинета и близки на Стефан
Коментари Харесай

Творци, политици и общественици с думи на почит към паметта на Стефан Данаилов

Десетки създатели, политици, членове на кабинета и близки на Стефан Данаилов към този момент изричат състрадание за неговата гибел и страдание за голямата загуба. Много от тях написаха посланията си във Facebook. Ето някои то думите им:

" Думите ги няма, с цел да изразим тъгата от тази загуба... " Така с многоточие от Народния спектакъл " Иван Вазов " уважиха паметта на Стефан Данаилов, който се спомина довечера след тежко боледуване.

" Българският спектакъл, кино, просвета към този момент не са същите. Светъл път, СТЕФАНЕ, приятелю! Почивай в мир! ", написаха от театъра.

" Сбогом! Беше огромен мъж! ". Това написа министър председателят Бойко Борисов на стената си във Facebook.

" Мастъра, както го назоваха и студентите, и доста от приятелите му, се пресели в един по-добър свят. Поне по този начин е признато да се споделя, другояче аз, прелюбезни, не съм доста сигурен в това. Въпреки вероятността Стефан Данаилов да тича в този момент по огрените от слънце Райски Бонсови поляни, този свят беше добър и великодушен към него в степен, каквато Отвъдното надали познава.

Не просто му елементарни греховете, само че го и обсипа с обич и почитание. И въпреки Коста Карагеоргиев да оня, който крещеше „ Ние сме на всеки километър” при започване на всеки епизод от едноименния сериал, точно обликът на майор Деянов остана като емблема на соц-екшъна. Щеше ли през днешния ден да е по-добър всеки километър от България, в случай че всички комунисти бяха като майор Деянов? Не знам. Като малчуган имах вяра в това. Знам, обаче, че България щеше да е едно по-добро място в действителност, в случай че всички социалисти бяха като Стефан Данаилов.

Заслужен покой, Мастър! ", написа във Facebook и Любен Дилов - наследник.

Актрисата Ирен Кривошиева написа във Facebook: " Какво е гибелта? ".

Мариус Донкин: „ Животът на Стефан Данаилов беше образец “

„ Човешкото схващане в такива моменти е склонно да сортира единствено хубавите неща. На мен ми е доста мъчно да приказвам за Стефан сега. 40 години сме дружно. Познаваме хубавото и неприятното - на сцената и в живота “, съобщи шефът на Народния спектакъл " Иван Вазов " Мариус Донкинпред Българска национална телевизия. " Неговият живот е образец, нека този образец бъде надълбоко, а не краткотрайно, съзнат от всички - да бъдат такива. Не подбираше актьор ли си или не, елементарен човек ли си, паралия ли си. Той беше човек, който искаше всички хора да бъдат дружно и да бъдат единни. Той обичаше всички ", сподели още той. " Спомените с него са ужасно доста. Не мога да не помни по какъв начин той се погрижи за сътрудници, които бяха изрично против него. Ние сме играли над 100 представления. Преди представленията и след тях - всички му пляскаха ", добави Донкин.

„ Животът ми не мина в гонене на цели. Аз съм актьор и умея да давам, по тази причина и получавам!” Благодарим ти за всичко, което остави след себе си! Благодарим ти за функциите, за уроците, за надарените възпитаници, за мъдрите слова и за отношението! Оставаш в сърцата ни като един от най-обичаните и най-уважаваните, споделиха в обществената мрежа фейсбук от Съюза на артистите в България.

България загуби огромен българин, обичан и почитан от милиони хора. Той беше галактика от гений, страст и мъдрост.

Това написа във " Facebook " водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Българска социалистическа партия загубихме една от най-авторитетни си персони и опора. Стефан беше ентусиазъм за нас. След гибелта на баща, той стана мой втори татко. Загубих го. Ламбо, обичам те толкоз доста. Ще ми липсваш. Почивай в мир ", написа още тя.

" Ламбо, светлина по пътя!

От теб ще помним, че да си Голям не е толкоз тежка задача, в случай че го правиш със сърце!

А то постоянно бие отляво! Благодаря ти! ", написа във Facebook евродепутатът и водач на ПЕС Сергей Станишев.

" Поклон пред огромния Стефан Данаилов! Когато си горял в работата си, на сцената, в идеите си и си се посвещавал на хората, без да се щадиш, както правеше той, вечно оставаш в сърцата на всички. Поклон пред твоя незабравим живот, пред гения и огромното ти сърце!

И пред смелостта да живееш по този начин! " Това написа Мая Манолова в обществената мрежа.

И столичният кмет Йорданка Фандъкова изрече съболезнования за кончината на Стефан Данаилов. " Поклон пред паметта на Стефан Данаилов – обичан артист, мъж с темперамент, който държеше на думата си, преподавател за сцената и за живота. Светъл да е пътят му! ", написа във фейсбук и Йорданка Фандъкова.

" Почивай в мир, Ламбо! Думите се губят в този миг... Светла ще е паметта за теб постоянно! Дълбок реверанс! ". Това написа водачът на БСП-София и общински консултант в Столичен общински съвет Калоян Паргов

" Осиротяха цветовете и зимата е някакси безкрайна... Сбогом, Мастъре! ", написа министърът на културата Боил Банов.

" Със Стефан Данаилов си отива една ера! " Това съобщи от Париж, където е на посещаване, ръководителят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов, оповестиха от Комисията. „ Скърбя надълбоко за един огромен гений, за един огромен артист и безценен мой другар. Неговият въздух ще ми липсва доста, само че духом постоянно ще сме дружно! Сбогом, Стефане! “, добави Рашидов.

" Последен реверанс, Маестро! Светъл да е пътят Ви оттатък! ", написа и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР