Десетки цистерни за гориво бяха обхванати от пожар в северната

...
Десетки цистерни за гориво бяха обхванати от пожар в северната
Коментари Харесай

Огнен ад! 7 загинаха, а 14 бяха ранени при пожар на цистерни за гориво в Кабул

Десетки цистерни за гориво бяха обхванати от пожар в северната част на Кабул, при което починаха седем индивида, а 14 бяха ранени, съобщи през днешния ден афганистанското вътрешно министерство, представено от Асошиейтед прес.

Следователи са направили оглед на изгорелите цистерни и бензиностанция, обхваната от избухналия нощес пожар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Засега няма данни дали става дума за акцидент, или бойкот. Пожарът е избухнал в същия ден, в който Съединени американски щати и НАТО публично започнаха последния стадий от изтеглянето на своите войски от Афганистан.

Говорител на вътрешното министерство сподели, че пожарът е избухнал, откакто искра е запалила една от цистерните, а след това огънят е обхванал близките цистерни.

При пожара са потърпевши домове и близка бензиностанция, а електричеството на огромна част от афганистанската столица е било прекратено.

Шофьори на камиони блокираха през днешния ден пътя към региона, искайки обезщетение от държавното управление.

Огънят е избухнал малко откакто жителите на преобладаващо мюсюлманската страна, отбелязващи свещения месец рамазан, са завършили дневния си пост.

Според един от водачите са изгорели стотина камиона. По думите му гърмежът при пожара е бил пронизителен.

Десетки цистерни са се придвижвали постепенно към града, когато е избухнал огънят. Те са чакали до след 21 ч., когато се позволява на огромните камиони да влизат в Кабул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР