Десетки цистерни, камиони и коли се събраха край една от

...
Десетки цистерни, камиони и коли се събраха край една от
Коментари Харесай

Новият закон за търговията с горива вдигна по-малките в бранша на протест

Десетки цистерни, камиони и коли се събраха край една от по-малките бургаски безниностанции, с цел да тръгнат на протестно шествие към изхода на града. Повод за недоволството е проектозаконът за търговията с горива, който беше признат на първо четене.

Във Велико Търново от сектора се събраха на изключително заседание, с цел да решат дали ще има народен митинг в София.

Според дребните и междинни търговци текстовете са лобистки, който ще ги изхвърли от бизнеса и в последна сметка ще доведат до повдигане на цените за крайния консуматор. Според проектозакона техните обекти се приравняват на огромните вериги – с гаранция от 20 до 500 хиляди лева и уставен капитал от 3 млн. лева

Така, в случай че през днешния ден бензиностанция с 2000 л. продажби дневно предплаща Данък добавена стойност всеки месец, то скоро може да се наложи притежателите да дават и още гаранции.
В Бургас ще стачкуват против високите цени на горивата Във Велико Търново се събират притежателите на дребни бензиностанции, които готвят митинг против Закона за горивата
Според вносителите на проектозакона, с новите правила ще се понижи делът на сивия бранш, който заема близо 30% от пазара на горива.
Снимка: bTV
„ Легалните би трябвало да се записват против 3 лева уверение, колкото ще им коства ламинатът в министерството. Трябва да могат да се подпишат т.е. да имат най-малко приблизително обучение и от всичките си бензиностанции би трябвало да заявяват най-малко 20 000 на бензиностанция благосъстоятелност. Никакви 3 млн., никакви висши и никакви глупости”, акцентира Емил Димитров-Ревизоро от Оперативна програма.

Търговците обаче питат за какво не се пипат компаниите и данъчните хранилища, където, съгласно тях, става контрабандата. Според тях не може да се приказва за възстановяване на конкурентната среда, в случай че с един закон компаниите на пазара се стопят от 4-500 до 30.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР