Десетки столичани излязоха на протест против безобразния план на Спаси

...
Десетки столичани излязоха на протест против безобразния план на Спаси
Коментари Харесай

Протест срещу безобразния план на „Спаси София“ и Борис Бонев, ще се загубят над 200 паркоместа

Десетки столичани излязоха на митинг срещу безобразния проект на „ Спаси София “ и Борис Бонев, поради който се чака да бъдат изгубени над 200 паркоместа и да има единствено две дейни ленти по бул. „ Патриарх Евтимий “. Протестиращите са обезпокоени, че освен няма да има къде да се паркира, само че ще се образува и непрекъснато запушване и изгорели газове в центъра на София.  

Столичани недоумяват за какво в проекта на „ Спаси София “ е заложено построяването на велоалея, за сметка на стотици паркоместа, които така и така липсват в центъра на София.  

Новата администрация в Столична община пък се оправда, че велоалея не била планувана при този ремонт, само че не дават пояснение какво ще се случи с паркоместата и дали ще бъдат изгубени.  

Въпреки уверението на Трайчо Трайков, че велоалея няма да има, протестиращите отвърнаха, че това не е правилно, тъй като велоалеите са приключен факт, тъй като към този момент са оградени и маркирани.

„ Велоалеите са обрисувани, даже и организацията на паркиране е направена. Вие просто ни поставяте пред приключен факт “, обявиха протестиращи. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР