Десетки слушатели и привърженици на предаването Политически НЕкоректно и неговия

...
Десетки слушатели и привърженици на предаването Политически НЕкоректно и неговия
Коментари Харесай

Граждани защитиха Волгин, който се чувства пред уволнение

Десетки слушатели и последователи на предаването " Политически НЕкоректно " и неговия водещ Петър Волгин се събраха в негова отбрана тази заран пред постройката на Българското национално радио в отбрана на свободата на словото, осведомят от медията.

Присъстващите се отзоваха на апела на водещия в обществените мрежи от през вчерашния ден да защитят предаването " Политически НЕкоректно " и " правото си да мислим свободно и независимо ".

Според него офанзивите против медийната независимост в България зачестяват, а " всеки глас, който излиза отвън официозното говорене, бива подложен на гонене ". Така той пояснява сигнала на депутати от " Демократична България ", в което те желаят глоба поради изявата му в обществените мрежи с намек за потребността от нов Народен съд.

" Редно е да се противопоставим на щенията на новите цензори, преди да е станало прекомерно късно ", прикани Волгин своите фенове.

Тази заран пред БТВ Волгин съобщи и че се усеща застрашен, защото по този метод започват уволненията - " с подписки на грантови организации ". Според него със сигнала се нарушават " всички базисни полезности на демокрацията ". 

Вчера в тематиката се включи и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, съгласно който обаче сигналът е поради това, че Петър Волгин употребява неговия израз " Доносническа България " за " Демократична България ".

Пред постройката на БНР през днешния ден са  пристигнали и жители, които упорстват за уволнението на водещия Петър Волгин. 
 Костадинов се опита да се пришие към тъжба в Съвет за електронни медии
Костадинов се опита да се пришие към тъжба в Съвет за електронни медии

Поводът за сигнала е напълно предаването на Петър Волгин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР