Десетки служители от украинските спасителни служби се опитваха вчера да

...
Десетки служители от украинските спасителни служби се опитваха вчера да
Коментари Харесай

15 души загинаха след руска ракетна атака в Източна Украйна

Десетки чиновници от украинските избавителни служби се опитваха през вчерашния ден да извадят хора отдолу под отломките, откакто съветска ракетна офанзива порази жилищни здания в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес. Петнадесет души са починали и се счита, че повече от 20 към момента са в капан под руините, оповестява Българска телеграфна агенция.

Ракетният удар в събота вечерта унищожи три здания в квартал на град Часов Яр в Донецка област, в който живеят най-вече хора, работещи в намиращи се наоколо фабрики. Снощи спасители съумяха да разчистят задоволително парчета и бетон и избавиха мъж, прекарал в капан съвсем 24 часа. По информация от украинските избавителни служи с това общият брой на извадените отдолу под руините става шестима души. Вчера денем те са съумели да открият контакт с други трима оживели, хванати в капан под разрушените здания.

По оценка на Павло Кириленко, регионалният шеф на Донецка област, към 24 души към момента са блокирани под отломките, в това число 9-годишно дете. Кириленко сподели, че градът е бил изумен от ракети, изстреляни от установки " Ураган ". Заместник-ръководителят на локалните избавителни служби обаче съобщи пред АП, че постройките са били изумени от четири снаряда и евентуално става думи за ракети " Искандер ". Часов Яр се намира на към 20 километра югоизточно от град Краматорск, за който се допуска, че е съществена цел на съветското нахлуване.

Няма пауза във войната в Украйна и терорът в никакъв случай не е спирал, споделиха от Киев във връзка последните бомбардировки на Русия против украински градове. Медиите по света регистрират миналата седмица като интервал на мъртвило в бойните дейности, оповестява Нова телевизия. Но това не значи, че хората живеят в мир, подсети президентът на страната Володимир Зеленски.

Русия твърди, че обстрелва военни обекти, само че всеки ден има цивилни жертви и разрушени частни домове. В същото време военните специалисти чакат скоро бойните дейности още веднъж да се ожесточат. Русия се готви да нападна тази част от Донецка област, която е към момента управлява Украйна.
ТЕМА преди 19 часа 6168 преди 3 дни 809 преди 3 дни 1225
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР