Десетки служители от наземния персонал на летището в Женева стачкуват

...
Десетки служители от наземния персонал на летището в Женева стачкуват
Коментари Харесай

Стачка на летище отложи полети, обърка трафика над Европа за Коледа

Десетки чиновници от наземния личен състав на летището в Женева стачкуват поради спор за заплати с работодателя си - Дубайската национална организация за въздушен превоз (Дната).

Това забавя полетите по време на натоварения празничен сезон. Стачката е свикана с искане за " почтени условия на труд и заплати ", се споделя в известието. Около 80 стачкуващи се събраха пред летището, облечени в яркожълти защитни жилетки и размахващи синдикални флагове и плакати с послания като: " Дната ме убива " и " Несигурната работа значи приземени полети ".

Летището призна, че прекъсването на работата е забавяло полетите по време на натоварения коледен ден. " Някои от чиновниците стачкуват през днешния ден, което оказва въздействие върху нашите интервенции ", се споделя в изказване на летището, което се извиняват на пасажерите за неудобството, написа Българска национална телевизия.

Три полета, два от които междуконтинентални и на дълги дистанции, бяха отсрочени рано в неделя. Кацащите самолети бяха призовани да се пренасочат към други летища. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР