Десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски

...
Десетки служители на МВР се събраха пред сградата на Министерски
Коментари Харесай

Протест на служители на МВР навръх професионалния им празник /снимки/

Десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи се събраха пред постройката на Министерски съвет на митинг за по-високо възнаграждение на нощния труд.
Протестът е под надпис „ За почтени условия и възнаграждение на нощния труд “. Исканията на служителите на реда са за съществено увеличение на спомагателното заплащане за нощен труд, което сега е 0.25 лева на час. Протестиращите упорстват тази сума да бъде обвързана с минималната работна заплата и да се увеличи на 2.50 лева
Протестът съответствува с професионалния празник на Министерство на вътрешните работи, който се отбелязва през днешния ден.
По проблема и настояванията на протестиращите отрасловия министър Младен Маринов разяснява тематиката за изключителния труд на чиновниците в системата като съобщи, че няма да толерира полагането на ексклузивен труд като форма на в допълнение заплащане. Той изясни, че този вид труд би трябвало да бъде аргументиран и регистриран по нормативна база.
Министърът означи още, че тематиката е била обсъждана на Национално заседание, като анализът е посочил, че макар новоназначените чиновници изключителният труд не понижава и добави, че концепцията не е той да не се поставя и да не се заплаща.
Вътрешният министър сподели още, че в Министерство на вътрешните работи има да се вземат решение доста проблеми като главните са свързани с персоналния състав - назначението, образованието и възнаграждението на чиновниците, както и с техническото възобновяване на министерството.
Министърът се обърна и към протестиращите чиновници поради ниското възнаграждение на нощния труд като сподели, че поддържа правото им на митинг, тъй като това е методът да се разбере къде има проблеми и накъде би трябвало да се насочат напъните.
"Има учредения за митинг ", призна Маринов и посочи, че съответните параметри на заплащането на нощния труд би трябвало да се договорят и да се съобразят с опциите. Маринов изрази вяра, че в идващия бюджет ще бъдат взети ограничения по тематиката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР