Десетки служители на МВР излязоха на протест и в Благоевград.

...
Десетки служители на МВР излязоха на протест и в Благоевград.
Коментари Харесай

Служители на МВР протестираха в Благоевград за по-високи заплати

Десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи излязоха на митинг и в Благоевград. Те упорстват за нарастване на заплатите им. Очаква се на 2 ноември да се организира среща сред министъра на вътрешните работи и синдикалните организации, на която ще стане ясно дали настояванията на протестиращите ще бъдат изпълнени. За да поддържат служителите на реда и пожарникарите, в митинга се включиха и жители.

" Истина е, че част от аргументите за тези митинги беше неналичието на публични договаряния по тематиката за нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи с политическото управление ", сподели Валентин Попов - ръководител на Управителния съвет на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, представен от Българска национална телевизия.

" Протестът е социално-икономически. Желаем да бъдем включени в тези 34 министерства и организации, които им усилиха заплатите до 30%, защото ние също участваме в битката против този подъл вирус COVID-19 и продължаваме да участваме в противодействието на този вирус ", сподели Илия Велев – ръководител на синдикалното сдружение в Областна дирекция Благоевград.

" Пожарникар съм. Началник на дежурна промяна. За нас е обидно отношението първо на управлението на Министерство на вътрешните работи. Защото мислим, че и ние сме на първа линия Министерство на вътрешните работи и сме го потвърдили доста пъти ", сподели Николай Стоянов.

" Не може да желаеме да имаме качествени услуги, качествена отбрана от служители на реда, които работят за 800 лв. на месец и работят с допотопни компютри от преди 10 години, тъй че в случай че желаеме фактически да намалее престъпността, би трябвало да мотивираме и да защитим ползите и на тези хора ", сподели Наталия Димитрова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР