Десетки сигнали за ята премръзнали щъркели са постъпили днес от

...
Десетки сигнали за ята премръзнали щъркели са постъпили днес от
Коментари Харесай

Жители на села в Североизточна България алармират за ята премръзнали щъркели

Десетки сигнали за ята премръзнали щъркели са постъпили през днешния ден от поданици на села в Североизточна България. Много от хората са приютили птици в домовете си.
Жител на силистренското село Зарица е избавил четири щъркела от измръзване. Мъжът ги намерил неподвижни и обледени в равнища сред селата селата Зарица и Званимир, като в този момент птиците са прибрани на топло и са добре.  " Беше много заледен и го прибрахме, като сега го топлим покрай печката, а откакто се съвземе, ще го нахраним. Чакаме да се възвърне и да го пуснем отново в природата ", изясни Елмаз Хюсейнова от село Единаковци, чието семейство също е приютило щъркел. 
На сигнал за бедставащи щъркели през днешния ден се отзоваха и експерти от екоинспекцията в Шумен. Според лекари от избавителния център на " Зелени Балкани " в този интервал прелетните птици са в така наречен " ледовит капан ", а най-хубавото, което хората могат да създадат, е да приберат измръзналите животни на топло, да им обезпечат вода и храна и да потърсят за съдет специалисти от близката екоинспекция. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР