Десетки сигнали за взривни устройства в училища са подадени в

...
Десетки сигнали за взривни устройства в училища са подадени в
Коментари Харесай

Всички същества са гадни и трябва да бъдат изтребени: Ето го имейлът с бомбената заплаха до училищата в София, Варна и Бургас

Десетки сигнали за взривни устройства в учебни заведения са подадени в София, Варна и Бургас.

„ Здравейте, ние сме организация Fmull Free Misanthropic Unаbombers Legion. Всички човешки същества са гадни същества и копелета, които би трябвало да бъдат изтребени. Във всички учебни заведения са сложени тротилови заряди. Скоро ще взривят всички ваши учебни заведения в Бургас. Пожелавам ви да умрете ", написа в заплашителния имейл. Текстът е на български, само че евентуално е преведен благодарение на интернет преводач.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че към образователните заведения са изпратени екипи на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР), които да ревизират постройките.

В Бургас, по неофициална информация, имейл за сложена бомба са получили над 15 образователни заведения. Децата са освободени от занятия през днешния ден, съoбщава NOVA.

Очаква се екипи на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) да ревизират постройките. При липса на бомбени устройства децата ще са на учебно заведение във вторник (28 март) след 11:00 часа.

Около 10 са сигналите в софийски учебни заведения, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи. Полицията прави дейности по процедура. До момента не са открити рискови субстанции.

Във всички учебни заведения във Варна има сигнали за взривни устройства, осведомиха от регионалната дирекция на полицията. Служителите на реда правят инспекции

ГДБОП е почнала следствие на случая с получените заплашителни имейли за сложени бомби в десетки учебни заведения у нас. По случая работи отдел " Киберпрестъпност " в основната дирекция.

Имейлът с бомбената опасност, получен в понеделник в десетки учебни заведения в цялата страна, евентуално е изпратен от чужбина.

До момента специалистите са наблюдавали АйПи адреса на изпращача като е открито, че той не е български. До момента са наранени най-малко 16 учебни заведения в София и десетки във Варна и Бургас, заяви БНР.

От Министерство на вътрешните работи прецизираха че занятията в учебните заведения се приключват или не по преценка на съответните шефове. На доста места у нас полицията към този момент е завършила с претърсването на пространствата и досега няма открити съмнителни движимости. В канала си в Телеграм организацията изпратила имейлите прокламира ненавист против човечеството и децата. На профилната фотография е оповестен маскиран мъж с автоматизирано оръжие. 

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР