Десетки сигнали за внезапна смърт са получени в Канада заради

...
Десетки сигнали за внезапна смърт са получени в Канада заради
Коментари Харесай

Жегите във Ванкувър на всеки два часа взимат по една жертва

Десетки сигнали за неочаквана гибел са получени в Канада поради жегите. Жителите на кандаската провинция Британска Колумбия, не са се сблъсквали с сходни температурни върхове, като тези от последните дни.
От края на предходната седмица живакът непрекъснато се повишава и тук-там към този момент доближи близо 50 градуса. Безпрецедентните жеги в Канада взеха и десетки жертви.
"От време на време има горещи талази през лятото, което става все по-топло. Никога обаче не е било толкоз зле. Никога не сме преживявали такова нещо. През последните дни незабавните екипи са на крайник непрекъснато. Сигналите за ненадейно умряли хора се усилват всеки час ", изясни обстановката Роса, съобщи Bulgaria ON AIR
Полицията във Ванкувър дава отговор на приблизително 14 сигнала за неочаквана гибел дневно.
В района малко домове разполагат с климатиците. През последните дни обаче поръчките за съоръжения за изстудяване са скочили внезапно. Вентилаторите в магазините също са изкупени.
Дори и дивите животни търсят метод да се спасят от жегата, търсейки вода.
Опасно високите температури провокираха пожари и още веднъж повдигнаха тематиката за световното стопляне.
"Климатичната рецесия не е нереалност, а е безспорна същинска. Това е огромният урок от последните няколко дни. Цялото западно крайбрежие на Северна Америка - от мексиканския щат Баха до Аляска, всичко е в алено ", е декларирал министър председателят на Британска Колумбия Джон Хорган
В Портланд, Съединени американски щати, където термометрите демонстрират 46 градуса, асфалтът се напука, а електрозахранващи кабели са прегорени. Подобни температури не са регистрирани в района от 40-те години, когато стартира да се води статистиката.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР