Десетки сигнали за силна музика и нарушаване на обществения ред

...
Десетки сигнали за силна музика и нарушаване на обществения ред
Коментари Харесай

Община Тунджа подготвя промени в наредбата заради музикалния терор през лятото

Десетки сигнали за мощна музика и нарушение на публичния ред са подадени в община Тунджа. Проблемът е от години, само че се задълбочава през летните месеци. Последните сигнали са от почивните дни за ромските махали в селата Могила и Веселиново, съобщи кметът Георги Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция. 

Подготвят се промени в общинската разпоредба, които плануват по-строги наказания за нарушителите, сподели кметът и добави, че ще се регламентира нов ред за определяне на сходни нарушавания,  пълномощия на кметовете по селата, отговорности на органите на реда в тази връзка. Промените в наредбата следва да бъдат гласувани от Общинския съвет този четвъртък.

Местната администрация се е отказала да наеме компания със сертифицирани уреди, защото по закон замерване на шума може да се прави единствено на юридически лица, заведения и т. н., посочи секретарят на общината Галина Иванова. 

През 2018 година общинските съветници в Тунджа одобриха специфична разпоредба за шума в обитаемоте места. Сред ограниченията в нея с изключение на санкции, бяха и конфискация на музикалните уредби. Наредбата обаче беше анулирана от прокуратурата като незаконосъобразна.

„ Надяваме се този път да премине през бариерата на правомерност, през надзор от регионален шеф, прокуратура, да влезе в действие. И нека успеем по-добре да контролираме този развой “, уточни още кметът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР