Десетки сигнали са постъпили в община Пловдив за спирки на

...
Десетки сигнали са постъпили в община Пловдив за спирки на
Коментари Харесай

Десетки сигнали за изпочупени спирки на градския транспорт в Пловдив

Десетки сигнали са постъпили в община Пловдив за спирки на градския превоз със счупени стъкла. Повечето от спирките са дадени на концесия, само че има и такива, които се поддържат от общината. Отстраняването на вредите към този момент е трансформирало в всекидневие, предава Българска национална телевизия.

Досега 10 000 лв. месечно са били задоволителни на компанията концесионер, с цел да поправя вредите по спирките. Случаите на вандализъм, обаче, зачестяват и компанията към този момент не смогва финансово да подменя толкоз бързо всички развалени структури.

От общината показват, че за последните седмици осем спирки са били потрошени съзнателно. Междувременно на тях не престават да чакат хора.

Едни от най-критичните места са последните спирки. Там новопоставените стъкла се унищожават до вечерта.

" Много постоянно отремонтирани спирки - до дни виждаме още веднъж унищожени реклами, стъкла ", споделя Юлиян Бейнов от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ".

От общината възнамеряват да сложат в допълнение видеонаблюдение по спирките в целия град, тъй като сходна мярка е дала резултат в един от кварталите.

" Посоката, в която сме почнали, осигуряваме на от ден на ден места видеонаблюдение със съдействието на районни кметове, на цялата администрация в целия град, също по този начин и от органите на полицията, само че би трябвало да се промени най-много обществото ", съобщи Георги Стоилов, шеф на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ".

Сигнали за развалени спирки може да се подават на горещия телефон на общинското дружество. От компанията концесионер работят по тяхната замяна и в това време твърдят, че счупените стъкла не са рискови за хората, защото се употребява специфичен безвреден материал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР