Десетки селища в Източна Турция са блокирани, тъй като достъпът

...
Десетки селища в Източна Турция са блокирани, тъй като достъпът
Коментари Харесай

Страхотия: В Турция изкопаха предварително стотици гробове

Десетки селища в Източна Турция са блокирани, защото достъпът до тях е неосъществим поради падналия в региона сняг, оповестява турската частна телевизия НТВ. Половинметрова снежна завивка остави огромен брой коли на пътя в Сиирт.

Затруднено е придвижването и по пътя, водещ към граничния пункт " Тюркгьозю " с Грузия в окръг Ардахан, съобщи Българска телеграфна агенция.

Само в окръг Ван натрупалият сняг блокира над 140 селища,

само че с напъните на екипите на локалните служби шейсет от тях са към този момент налични. В Карс почналият през вчерашния ден снеговалеж не стихва и през днешния ден. Времето провокира усложнения в трафика в региона на град Кягъзман по пътя сред градовете Карс и Ъгдър, а преди този момент и при прохода Паслъ. Пет тира бяха блокирани на пътя.

Подобна е картината и в окръзите Елязъг и Сивас. Подготовките за още по-суровите зимни условия в окръг Ерзурум, където температури от минус 30 градуса са нормални за сезона, включват и

авансово изкопаване на гробове, преди земята да замръзне изцяло,

показва НТВ. Общинските служащи в локалния град Паландьокен са изкопали хиляда гроба, с цел да се приготвят за зимата, защото през месеците януари, февруари и март, както изясняват, " земята е като камък " и всичко е покрито от еднометров сняг.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР