Десетки са ранени на събитие в Еритрея в Германия, включително 26 полицаи

...
Германската полиция казва, че десетки хора, включително най-малко 26 служители,
Коментари Харесай

Германската полиция казва, че десетки хора, включително най-малко 26 служители, са били ранени по време на безредици на културен фестивал в Еритрея в югозападния град Щутгарт

От Асошиейтед прес, 17 септември 2023 г., 5:34 ч.

БЕРЛИН -- Германската полиция каза, че десетки хора, включително най-малко 26 служители, бяха ранени по време на безредици около еритрейски културен фестивал в югозападния град Щутгарт.

Малко преди събитието да започне в събота следобед, около 200 протестиращи се събраха в района навън и започнал да хвърля камъни, бутилки и други предмети по полицейски служители и участници в събитието. Шестима от 26-те ранени полицаи са били лекувани в болница заради нараняванията си, съобщи полицията. Четирима участници в събитието и двама протестиращи също са били ранени, според полицията, въпреки че няма информация за тежестта на нараняванията им.

Протестите в събота бяха последните в поредица от безредици около еритрейските културни събития в Германия и другаде. През юли при сблъсък на еритрейски фестивал в западния германски град Гисен бяха ранени 22-ма полицаи. Сбиване между поддръжници и противници на правителството на Еритрея в Тел Авив в началото на септември доведе до една от най-жестоките улични конфронтации между африкански търсещи убежище и мигранти в скорошната памет на града.

Събитието в събота беше организирано от няколко групи, считани за близки до правителството на президента на Еритрея Исаяс Афверки.

Десетки хиляди хора са избягали от Еритрея за Европа, като много от тях твърдят, че са били малтретирани от репресивното правителство на Исая. Конфликтите около събирания като съботното подчертават дълбокото разделение между членовете на еритрейската диаспора, тези, които остават близки до правителството, и онези, които са избягали да живеят в изгнание и силно се противопоставят на Исая.

В събота вицепрезидентът на полицията в Щутгарт Карстен Хофлер осъди действията на протестиращите и каза в изявление, че „нито степента, нито интензивността на насилието са били очевидни предварително.“

Градските власти казаха, че не е имало причина за забрана на събирането предварително, но че ще предприемат стъпки за предотвратяване на подобни безредици в бъдеще.

„Трябва да предприемем решителни действия срещу появата на конфликти от други държави на германска земя“, каза кметът на Щутгарт Франк Нопер, според германската информационна агенция dpa.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР