Десетки са пострадалите при взрива. Разследващите все още работят, за

...
Десетки са пострадалите при взрива. Разследващите все още работят, за
Коментари Харесай

Трагедията в Йоханесбург: Сред жертвите има 7 деца. Чия е била сградата?

Десетки са потърпевшите при гърмежа. Разследващите към момента работят, с цел да открият аргументите за случая.

 

 Засега е ясно, че гърмежът е станал в изоставена постройка, в която обаче са живеели стотици хора. 

 

Сградата е била благосъстоятелност на локалната община и е отдадена чартърен на неправителствена организация, която не може да бъде открита. По-рано се твърдеше, че постройката е била изоставена, само че в нея все пак са живеели стотици хора. Твърди се още, че постройката е била от дълго време оповестена като рискова за потребление, само че имотна тайфа я е превзела и е отдавала стаи чартърен. 

 

Длъжностните лица упрекнаха за нещастието незаконните " картели ", които с е възползват от ”бедни и уязвими хора ", като завладяват - или " отвличат " - здания и по-късно рисково ги препълват.

 

Такива здания постоянно са без течаща вода и съставляват заплаха от пожар заради множеството противозаконни електрически връзки, нужни за зареждане на наемателите.

 

В отговор на въпрос дали администрацията му ще поеме отговорност за нещастието, кметът на Йоханесбург Кабело Гуманда съобщи, че администрацията му работи, с цел да реши казуса с завладяването на необитаеми постройки. Лебоганг Майле, политикът, отговарящ за жилищата в локалната провинция, сподели, че има продължителен проблем с жилищата в региона, като 1,2 милиона души се нуждаят от дом.

 

Длъжностни лица споделиха, че всеки етаж от взривената сграда е приличал на независимо населено място.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР