Десетки са делата във Върховния административен съд (ВАС) с искания

...
Десетки са делата във Върховния административен съд (ВАС) с искания
Коментари Харесай

ВАС отрича да е разрешил застрояването на плажа Корал

Десетки са делата във Върховния административен съд (ВАС) с претенции за оповестяване на незначителност на позволения за градежи по Черноморието, издадени на физически и юридически лица.

От Върховния административен съд декларират, че отговорността за градежите в в Царево се носи от РДНСК - Бургас, която не е осъществила длъжностен надзор за правомерност на разрешенията за градежи на плаж Корал. Конкретно няма подобен надзор на разрешенията, извадени през 2007 година в случай, че има период за оповестяване на разрешенията за оскъдни и той е 14 дни.

Върховен административен съд не е органът, който е разрешил градежите на плаж " Корал ", се показва в известието на съда, като се изяснява, че органът по надзор е РДНСК и той е задължен да прави служебна инспекция за сходствата на всички позволения за градежи по отношение на нормативните условия, към датата на издаването им. Той обаче не е направил нищо.

РДНСК - Бургас има пълномощия да анулира всяко позволение, в случай че реши че то е назаконосъобразно, в периодите, планувани в закона - 14 дни от уведомяването му (съгласно член 156, алинея 1 от ЗУТ), изясняват от Върховен административен съд.

Изявлението на Върховен административен съд е във връзка информации от тази заран, че екоплажът " Корал " ще бъде презастроен с ваканционен комплекс с разгърната застроена повърхност (РЗП) от 45 000 квадратни метра. Според информациите това се случва откакто Върховният административен съд (ВАС) е позволил голямото застрояването на първа линия. За случая заяви първо уеб сайтът " Царево.инфо ".

Десет години по-късно, по митинг на прокуратурата се желае оповестяване на разрешенията за оскъдни. За да са налице предпоставки за оповестяване на едно позволение за незначително обаче, то би трябвало да страда от извънредно тежки пороци, а точно да не е постановено от способен орган, както и има фрапантни нарушавания на материалния закон. Такива в тази ситуация не са налице, показват от Върховния съд и цитират:

" Във Върховният административен съд дело 7287/2018 година е седмото с подобен предмет и всички са формирани по митинги на прокуратурата против издадени позволения за градежи на плаж Корал. При решенията на висшите административни съдии по тях няма спорна процедура. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР