Десетки румънци от цялата страна се стекоха в неделя в

...
Десетки румънци от цялата страна се стекоха в неделя в
Коментари Харесай

Румънци поднесоха дарове на крал Чарлз Трети в трансилванско село

Десетки румънци от цялата страна се стекоха в неделя в трансилванско село, с цел да донесат блага на крал Чарлз Трети и да прекарат няколко минути в компанията на английския монарх , който е на частно посещаване в Румъния, оповестява осведомителният уебсайт Спотмедия.

Чарлз Трети дойде в Румъния в петък и се срещна с президента Клаус Йоханис. Приемът в президентския замък " Котрочени " бе единственото публично събитие в програмата. Посещението на английския монарх е първото му пътешестване отвън Обединеното кралство след коронацията на 6 май.

Още в петък крал Чарлз Трети се отдръпна в трансилванското село Валя Зъланулуй , където преди няколко години купи остаряла къща и е трансформира в своя резиденция. Селото в окръг Ковасна има едвам към 150 поданици.

Много румънци от цялата страна дойдоха във Валя Зъланулуй, с цел да поздравят английския крал, заяви телевизия ПроТеВе.

Няколко поданици на близкото село Миклашоара донесоха на Чарлз Трети голяма баница, която се подготвя единствено на празници. Три часа са били нужни на пет дами, с цел да подготвят баницата.

Мъж от Брашов донесе на Чарлз Трети шапка " от Румъния ".

Британският монарх се срещна с посетителите и сподели, че е удивен от всички блага . Той поговори с хората, пристигнали да го видят и се снима с тях.
Очаква се през днешния ден Чарлз Трети да прекара деня във Валя Зъланулуй, рисувайки в двора на своя парцел или разхождайки се в покрайнините дружно с известния английски ботаник Джон Акеройд, осведоми Спотмедия.

Чарлз Трети е на петдневно посещаване в Румъния, което ще приключи в трансилванското село Вискри , където има с аксонска къща от 18-ти век. Също там е основана и учредената от него благотворителна фондация, която има за цел да поддържа запазването на наследството и устойчивото развиване на Румъния.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР