Десетки разложани се събраха днес пред съдебната палата в Разлог,

...
Десетки разложани се събраха днес пред съдебната палата в Разлог,
Коментари Харесай

Жандармерия окупира Разлог след масовия цигански бой

Десетки разложани се събраха през днешния ден пред правосъдната палата в Разлог, където следва гледане на мярка за неотклонение на арестуваните след всеобщ пердах в локално заведение роми. Десетки жандармеристи и служители на реда бдяха за реда пред съда в очакване на конфликти, само че до такива не се стигна, съобщи struma.com.

Оказа се, че разложани стачкуват против изказване на водеща, която съобщила, че в Разлог всеобщ пердах се трансформирал в " Трагикомедия ", при изискване, че след багра има потърпевшо момче, което е в болница, поради пострадванията си и в никой случай конфликтът не може да бъде наименуван комедия.

БЛИЦ напомня, че боят стана поради направена забележка на дете на 10 години от ромски генезис, което обикаляло към ледник със сладолед и клиент му направил забележка.

Малчуганът почнал да псува и се върнал в заведението с родственици, водени от татко му и чичо му, които без да питат почнали да налитат на присътващите.Бяха арестувани 5-има участници в конфликта. В никой случай боят не е на етническа основа, защото за първи път роми и българи в Разлог попадат в сходна обстановка, след чисто битов спор.

Предвид обстановката в страната обаче не се изключва и политически опит за разпалване на напрежение, само че разложани се оказаха задоволително мъдри хора и направиха кротичък митинг. В момента чакат решението на съдията за задържаните, а околните им седят в колите си, без да се намесват в мирния митинг.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР