Десетки работещи в нидерландската секс индустрия протестираха вчера пред парламента

...
Десетки работещи в нидерландската секс индустрия протестираха вчера пред парламента
Коментари Харесай

Секс работниците в Нидерландия излязоха на протест

Десетки работещи в нидерландската секс промишленост стачкуваха през вчерашния ден пред Народното събрание против решението на държавното управление да облекчи наложените поради ковид ограничавания за някои специалности, само че не и за тяхната работа, която е легална в Нидерландия, съобщи Ройтерс.

Протестиращите носеха червени чадъри и плакати с надписи като " Свирките са същинска работа " и лозунги против дискриминирането на работещите в секс промишлеността, написа life.dir.bg.
 Секс служащите в Нидерландия излязоха на митинг (СНИМКИ)

" Протестирам, тъй като работещите в секс промишлеността са подложени на дискриминация. Можете да отидете на коафьор, или на теляк, само че не можете да отидете при служителка в секс промишлеността ", съобщи труженичката в сектора Ивет Лурс, кандидатирала се в парламентарните избори през март.
 Секс служащите в Нидерландия излязоха на митинг (СНИМКИ)

Миналата седмица здравният министър Хуго де Йонге разгласи, че работещите в специалности, свързани с физически контакт, могат да се върнат към работа от сряда. Той обаче изключи особено секс промишлеността, заявявайки, че заради естеството на работата тя не може да бъде осъществявана безвредно. Протестиращите в Хага не са съгласни с това мнение.

Броят на случаите на заразяване в Нидерландия се повишава през последните седмици, като през вчерашния ден беше маркирано седмично покачване от 7 на 100, отбелязва Ройтерс.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР