Десетки протестиращи срещу кариерата за добив на мраморна баластра в

...
Десетки протестиращи срещу кариерата за добив на мраморна баластра в
Коментари Харесай

Жители на пет асеновградски села отново протестираха срещу кариерата над Горнослав

Десетки протестиращи против кариерата за рандеман на мраморна баластра в Горнослав стачкуваха пред постройката на община Асеновград. Хора от селото и прилежащите обитаеми места Червен, Долнослав, Орешец и Добростан скандираха „ Оставка “, „ Мафия “ и „ Не желаеме кариера “ по време на съвещанието на Общинския съвет на града, на което трябваше да се прегледа предлагането им да не се вършат промени на предназначението на горите в предпазените зони " Родопи междинни " и " Добростан " над Асеновград.

С недоволството си протестиращите желаеха да приковат вниманието на локалната власт върху казуса. И този път обаче те останаха разочаровани, тъй като кметът на Асеновград Христо Грудев съобщи, чедекларацията им ще се преглежда наследващата сесия на локалния парламент.

Хората, които излизат на митинги към този момент няколко пъти, чакат още от Грудев да направи следствие кой е изпратил мнения към Регионална инспекция за опазване на околната среда, че жителите нищо срещу да има кариера и кои са виновните за това лица.

Припомням, че на предходната си сесия болшинството в Общински съвет на Асеновград не позволи за разглеждане предложенията на протестиращите. Техните терзания са свързани с вредите, които се нанасят върху околната среда с добива на инертни материали, както и с нарушение на ландшафта на предпазените зони в региона.

До момента хората от петте асеновградски села савходиралинад 550 възражения по проблема. Инвестиционното желание за бъдещата кариера е утвърдено от Министерски съвет и е за 35-годишна концесия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР