Десетки протестиращи и близки на убития Митко от Цалапица се

...
Десетки протестиращи и близки на убития Митко от Цалапица се
Коментари Харесай

Майката на убития Митко: Недопустимо е близнаците да се водят само укриватели

Десетки протестиращи и близки на убития Митко от Цалапица се събраха пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да стартира да се преглежда делото на двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови. Според обвинителния акт братята са спомогнали Рангел Бизюрев да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с последния преди да е било осъществено самото закононарушение, предава

Жители на селото, близки, както и майката и бащата на убития също са на място, настоявайки за правдивост.

“Искаме всичко да се трансферира към Окръжна прокуратура и да им се издигнат по-тежки обвинявания. Борислав се е опитал да измъкне Митко от у дома, той е оказал помощ да бъде осъществено действието. Недопустимо е те да се водят единствено укриватели. Вчера ми беше отхвърлен нов следствен опит. Според тях няма смисъл да се прави нов опит. Искахме да потвърдим, че там не е мястото на убийството ”, разяснява майката на Димитър. 

Присъстващите на протеста желаят обективни присъди и да не бъде променена марката им за неотклонение. Близките на Димитър желаят близнаците Динкови да останат в ареста.

“Ние държим на дв          амата близнаци да им бъде повдигнато обвиняване за съучастничество ”, безапелационни са те.

Вчера стана ясно, че прокуратурата е отказала осъществяване на нов следствен експеримнет. Майката на Митко описа пред медиите, че претекст за това решение не е даден.

След края  на делото протестиращите ще се насочат към прокуратурата, където митингът ще продължи. Той е разгласен за 12:00 часа.

Разследването по убийството продължава и към този миг, като хипотетичният причинител Рангел Бизюрев е към момента в неопределеност. Срещу него има издадена Европейска заповед за арест, за която все още няма данни да е изпълнена.

Вълната от митинги продължава към този момент трети месец. Близки, родственици и поданици да Цалапица, ежедневно проведоха шествия с искане за правдивост. Всички, подкрепящи фамилията на убития Митко, пожелаха двамата братя да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи, тъй като за тях това е съучастничество в убийството. Протестите, които се провеждат  са под наслов „ Аз съм Митко и няма да мълча ”!

Междувременно бе разпоредена инспекция от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, с цел да се наблюдава дали има позволени нарушавания от страна на полицията в следствието за жестокото закононарушение. Нейните резултати бяха оповестени преди дни, като стана ясно, че са позволени основни пропуски и нарушавания при реакцията на Министерство на вътрешните работи след убийството.

Протестиращите споделиха, че ще създадат опит да влязат в съда и да участват на делото. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР